Κόσμος Σάββατο 14/10/2023, 19:01
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ θα τριπλασιάσει την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα σε πάνω από 75 εκατ. ευρώ

Η ΕΕ θα τριπλασιάσει την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα σε πάνω από 75 εκατ. ευρώ

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres, μίλησε σήμερα το απόγευμα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών της με τους περιφερειακούς ηγέτες.

Μετά από αυτή την κλήση, η κα von der Leyen δήλωσε: «Η Επιτροπή θα αυξήσει αμέσως το τρέχον κονδύλι ανθρωπιστικής βοήθειας που προβλέπεται για τη Γάζα κατά 50 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό θα ανεβάσει το συνολικό ποσό σε πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ. Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τον ΟΗΕ και τις υπηρεσίες του για να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια αυτή θα φθάσει σε όσους έχουν ανάγκη στη Λωρίδα της Γάζας. Η Επιτροπή υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί κατά των τρομοκρατών της Χαμάς, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι οι αθώοι πολίτες στη Γάζα θα λάβουν υποστήριξη σε αυτό το πλαίσιο».

«Μίλησα με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres μετά την επίσκεψή μου και τις επαφές μου με περιφερειακούς ηγέτες», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Χ η Ursula von der Leyen, στην οποία προσθέτει ότι «η ΕΕ θα τριπλασιάσει την ανθρωπιστική της βοήθεια για τους ευάλωτους πολίτες στη Γάζα και την ευρύτερη περιοχή».

«Θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι η στήριξη αυτή θα φθάσει σε όσους την έχουν ανάγκη» καταλήγει η πρόεδρος της ΕΕ.

 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Lenarčič από την πλευρά του δήλωσε ότι: «Η Επιτροπή κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να παράσχει ανθρωπιστική υποστήριξη στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτός ο τριπλασιασμός της ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι άμαχοι στη Γάζα μπορούν να εφοδιαστούν με τα βασικά αγαθά που απαιτούνται. Είναι ουσιώδες να διασφαλιστεί η ασφαλής και απεριόριστη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News