Κόσμος Παρασκευή 13/10/2023, 11:27
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Νεκροί 13 όμηροι από ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

Χαμάς: Νεκροί 13 όμηροι από ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

H ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ ανακοίνωσε πως 13 Ισραηλινοί όμηροι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα τις τελευταίες 24 ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έξι από τους ομήρους σκοτώθηκαν μετά από πλήγματα σε δύο διαφορετικές περιοχές στον βόρειο τομέα της Γάζας, ενώ άλλοι επτά φέρεται να έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις που έπληξαν τρεις περιοχές της περιφέρειας της Γάζας. 

Υπενθυμίζεται πως πάνω από 1.300 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 222 στρατιώτες, έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό. Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία ημέρα, όταν ένοπλοι της Χαμάς πέρασαν τα σύνορα και επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς πολίτες. Δεκάδες Ισραηλινοί και ξένοι υπήκοοι οδηγήθηκαν στη Γάζα όπου κρατούνται όμηροι. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής 97 από τους ομήρους.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει ρίξει 6.000 βόμβες στη Γάζα από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε αργά χθες, Πέμπτη. «Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα επιτέθηκαν σε σειρά τρομοκρατικών στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με το Ισραήλ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News