Κόσμος Τρίτη 10/10/2023, 21:59
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Ζούμε μια στιγμή όπου το «ανόθευτο κακό εξαπολύεται στον κόσμο»

Μπάιντεν: Ζούμε μια στιγμή όπου το «ανόθευτο κακό εξαπολύεται στον κόσμο»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε νεότερο διάγγελμα του για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, τόνισε ότι ζούμε μια στιγμή όπου το «ανόθευτο κακό εξαπολύεται στον κόσμο».

«Ο λαός του Ισραήλ ζει μια τέτοια στιγμή αυτό το Σαββατοκύριακο, τα ματωμένα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς που δήλωσε ότι σκοπός της είναι να σκοτώσει Εβραίους. Αυτή ήταν μια πράξη καθαρού κακού. Πάνω από 1000 άμαχοι σφαγιάστηκαν. Όχι απλώς σκοτώθηκαν, σφαγιάστηκαν στο Ισραήλ. Ανάμεσά τους τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν. Γονείς σφαγιάστηκαν χρησιμοποιώντας το σώμα τους για να προσπαθήσουν να προστατέψουν τα παιδιά τους. Ανατριχιαστικές αναφορές για βρέφη που σκοτώθηκαν. Ολόκληρες οικογένειες σκοτώθηκαν. Νέοι σφαγιάστηκαν ενώ παρακολουθούσαν ένα μουσικό φεστιβάλ για να γιορτάσουν την ειρήνη. Για να γιορτάσουν την ειρήνη. Νεαρές γυναίκες βιάστηκαν, δέχθηκαν επίθεση και επιδείχθηκαν σαν τρόπαια. Οι οικογένειες έκρυβαν τον φόβο τους για ώρες προσπαθώντας απεγνωσμένα να κρατήσουν τα παιδιά τους ήσυχα για να μην τραβήξουν την προσοχή».

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα για να εμποδίσουν κάθε εσωτερική απειλή που μπορεί να προκύψει μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Το FBI είπε νωρίτερα ότι «παρακολουθεί στενά τα γεγονότα» αλλά πρόσθεσε ότι «δεν διαθέτει συγκεκριμένες και αξιόπιστες πληροφορίες που να υποδεικνύουν απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι «τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες πέθαναν στην επίθεση», για να επαναλάβει εμφατικά: «Είμαστε καθαροί: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε το Ισραήλ για να έχει όσα χρειάζεται για την άμυνα του».

Εξαπέλυσε πυρά κατά τς Χαμάς, λέγοντας ότι «δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, αλλά μάλλον τον χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινη ασπίδα. Προσφέρει μόνο αιματοκύλισμα και τρόμο». Και πρόσθεσε: «Η βαρβαρότητα της Χαμάς φέρνει στο μυαλό τις χειρότερες στιγμές του ISIS. Αυτό είναι τρομοκρατία».

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ και θα βεβαιώσουν ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του», υπογράμμισε και τόνισε ότι η Αμερική «αυξάνει την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών και αναχαιτιστών για το Iron Dome».

Οι δηλώσεις Μπάιντεν

  • Τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες πέθαναν στην επίθεση στο Ισραήλ
  • Οι πολίτες του Ισραήλ έζησαν μία στιγμή του απόλυτου κακού
  • Είμαστε καθαροί: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ
  • Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε το Ισραήλ για να έχει όσα χρειάζεται για την άμυνα του
  • Η Χαμάς δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, αλλά μάλλον τον χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινες ασπίδες. Προσφέρει μόνο αιματοκύλισμα και τρόμο
  • Η βαρβαρότητα της Χαμάς φέρνει στο μυαλό τις χειρότερες στιγμές του ISIS. Αυτό είναι τρομοκρατία
  • Οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην περιοχή και είναι έτοιμες να κάνουν περισσότερα
  • Λαμβάνουμε μέτρα για να αποτρέψουμε κάθε πιθανή εσωτερική απειλή
  • Οι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ και θα βεβαιώσουν ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News