Κόσμος Κυριακή 1/10/2023, 11:21
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βομβιστική επίθεση στο υπ. Εσωτερικών – «Τρομοκρατική επίθεση» λένε οι αρχές

Τουρκία: Βομβιστική επίθεση στο υπ. Εσωτερικών – «Τρομοκρατική επίθεση» λένε οι αρχές

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής έξω από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, στην Άγκυρα, κοντά στο κοινοβούλιο της χώρας, με τις αρχές να κάνουν λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια», χωρίς μέχρι τώρα να έχει αποδοθεί σε κάποια συγκεκριμένη οργάνωση. 

«Δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ στρατιωτικό όχημα περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα», διευκρίνισε το υπουργείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Ali Yerlikaya δήλωσε την Κυριακή ότι δύο τρομοκράτες πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση μπροστά από τα κτίρια του υπουργείου στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι «ο ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του κατά την έκρηξη και ο άλλος εξουδετερώθηκε από τις εκεί αρχές».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα ότι ακούστηκε έκρηξη κοντά στο κοινοβούλιο και τα κτίρια των υπουργείων, ενώ οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν πλάνα από συντρίμμια διάσπαρτα σε δρόμο κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πλάνα του Reuters έδειχναν στρατιώτες, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και ένα τεθωρακισμένο όχημα συγκεντρωμένα κοντά στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου η αστυνομία είχε αποκλείσει αρκετούς κοντινούς δρόμους.

Ο Ali Yerlikaya δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στο περιστατικό στις 9:30 π.μ. 

«Δύο τρομοκράτες ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών μας και πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση», είπε.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για αυτό που επίσης χαρακτήρισε τρομοκρατική επίθεση.

Οι αρχές δεν προσδιόρισαν κάποια συγκεκριμένη μαχητική ομάδα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από kathimerini.gr, reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News