Κόσμος Παρασκευή 22/09/2023, 20:56
ΚΟΣΜΟΣ

Τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας- Κύπρου και Ιορδανίας

Τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας- Κύπρου και Ιορδανίας

Τριμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Κωσταντίνο Κόμπο και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Ayman Safadi, είχε σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2023 ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Οι τρεις άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τον συντονισμό ενόψει της προσεχούς 4ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο. 

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης συζητήθηκαν τα πεδία συνεργασίας κοινού ενδιαφέροντος: η οικονομία, η πολιτική προστασία, οι υποδομές, η ενέργεια και οι μεταφορές. Επιπρόσθετα, οι Υπουργοί συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το Μεσανατολικό ζήτημα, το μεταναστευτικό, η περιφερειακή διασυνδεσιμότητα και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

«O κ. Γεραπετρίτης τόνισε τη βούληση της Ελλάδας να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες που προωθούν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια», όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

 

Στη συνέχεια ο κ. Γεραπετρίτης είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Safadi κατά τη διάρκεια της οποίας αναγνώρισαν ότι η ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας και Ιορδανίας είναι προς όφελος και των δύο χωρών, όπως επίσης αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

 

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News