Κόσμος Δευτέρα 4/09/2023, 09:16
ΚΟΣΜΟΣ

To Burning Man κόλλησε στη λάσπη – Ένας νεκρός στο φεστιβάλ

To Burning Man κόλλησε στη λάσπη – Ένας νεκρός στο φεστιβάλ

Εγκλωβισμένοι στις λάσπες είναι χιλιάδες συμμετέχοντες στο φεστιβάλ Burning Man στη Νεβάδα, έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις, ενώ η αστυνομία ερευνά τον θάνατο ενός ατόμου.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την αιτία του θανάτου. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων που ανάγκασαν τις αρχές να κλείσουν την είσοδο και τα αεροδρόμια στο Black Rock City, στην έρημο της Νεβάδα, όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ.

To Burning Man κόλλησε στη λάσπη – Ένας νεκρός στο φεστιβάλ-1
φωτ.: Reuters/EVI AIRY

Οι διοργανωτές λένε ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν ξανά τους δρόμους ώστε οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να αποχωρήσουν σήμερα, καθώς οι συνθήκες βελτιώνονται.  Το μεγάλο φινάλε του φεστιβάλ, που παραδοσιακά κλείνει με το κάψιμο του Burning Man, αναβλήθηκε για το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες συμβουλεύονται να καθυστερήσουν την αναχώρησή τους ώστε να μην κολλήσουν στη λάσπη. Όμως όσοι το επιλέξουν, είναι ελεύθεροι να φύγουν.  

To Burning Man κόλλησε στη λάσπη – Ένας νεκρός στο φεστιβάλ-2
φωτ.: Reuters/EVI AIRY

Νωρίτερα, ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να βρουν καταφύγιο και να συντηρήσουν τρόφιμα, νερό και καύσιμα. Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι καταφτάνουν συνήθως στο Black Rock City κάθε χρόνο για το φεστιβάλ, που διαρκεί μια εβδομάδα.

To Burning Man κόλλησε στη λάσπη – Ένας νεκρός στο φεστιβάλ-3
φωτ.: Reuters/TREVOR HUGHES/USA TODAY NETWORK

Το Burning Man ξεκίνησε σαν μια ανεπίσημη μάζωξη το 1986 στο Σαν Φρανσίσκο, όμως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τόπος συνάντησης για διασημότητες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες της Silicon Valley και εύπορους συμμετέχοντες που καταφτάνουν με ιδιωτικά τζετ.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS