Κόσμος Παρασκευή 1/09/2023, 21:39
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Σύλληψη του ιδρυτή της Jet Airways Naresh Goyal

Ινδία: Σύλληψη του ιδρυτή της Jet Airways Naresh Goyal

Η υπηρεσία καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος της Ινδίας συνέλαβε την Παρασκευή τον ιδρυτή της Jet Airways Naresh Goyal, δήλωσε πηγή της Διεύθυνσης Επιβολής, σε μια υπόθεση που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετίζεται με μια υποτιθέμενη υπόθεση ξεπλύματος χρήματος ύψους 5,38 δισ. ινδικών ρουπιών (65,06 εκατ. δολ.) που συνδέεται με την Canara Bank.

Ο Goyal τέθηκε υπό κράτηση σύμφωνα με τον νόμο για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (PMLA), μετά από μακρά ανάκριση στο γραφείο της ED στη Βομβάη, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Η Canara Bankείχε καταθέσει τον Μάιο μήνυση κατά της αεροπορικής εταιρείας, του Goyal, της συζύγου του και ενός πρώην διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας για πρόκληση αδικαιολόγητης ζημίας στον δανειστή.

Δεν κατέστη δυνατή η άμεση επικοινωνία με την Jet Airways και την ED για σχόλια.

Η Jet, που κάποτε ήταν η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, ξέμεινε από μετρητά τον Απρίλιο του 2019 και κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Υποτίθεται ότι θα συνέχιζε τη λειτουργία της μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022 υπό τους νέους ιδιοκτήτες της.

Ωστόσο, βρίσκεται σε αδιέξοδο με τους πιστωτές σχετικά με το σχέδιο επίλυσης για την έξοδο της αεροπορικής εταιρείας από την πτώχευση.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News