Κόσμος Παρασκευή 18/08/2023, 20:58
ΚΟΣΜΟΣ

Άρση της απαγόρευσης ειδήσεων ζητά από τη Meta ο Καναδάς για τη δημοσίευση πληροφοριών για τις πυρκαγιές

Άρση της απαγόρευσης ειδήσεων ζητά από τη Meta ο Καναδάς για τη δημοσίευση πληροφοριών για τις πυρκαγιές

Ένας υπουργός της καναδικής κυβέρνησης απαίτησε την Παρασκευή από την Meta να άρει την απαγόρευση των εγχώριων ειδήσεων από τις πλατφόρμες της για να επιτρέψει στους ανθρώπους να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με τις πυρκαγιές στα δυτικά της χώρας.

Η Meta άρχισε να μπλοκάρει τις ειδήσεις στις πλατφόρμες της, Facebook και Instagram, για όλους τους χρήστες στον Καναδά αυτόν τον μήνα ως απάντηση σε έναν νέο νόμο που απαιτεί από τους γίγαντες του διαδικτύου να πληρώνουν για τα άρθρα ειδήσεων.

Ορισμένοι άνθρωποι που διαφεύγουν από τις πυρκαγιές στην απομακρυσμένη βόρεια πόλη Yellowknife παραπονέθηκαν στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης ότι η απαγόρευση τους εμπόδισε να μοιραστούν σημαντικά δεδομένα σχετικά με τις πυρκαγιές.

«Αυτό που κάνει τώρα η Meta είναι εντελώς απαράδεκτο… βλέπουμε ότι εξαιτίας αυτής της απαγόρευσης, οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι απολύτως ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Pablo Rodriguez.

«Απαιτώ από τη Meta να ανακαλέσει αυτή την απόφαση», συνέχισε ο Rodriguez, ο οποίος σε προηγούμενο ρόλο του ως υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς επέβλεψε τη νομοθεσία που απαιτεί πληρωμή για τα άρθρα.

Ο Chris Bittle, νομοθέτης του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Κόμματος, παραπονέθηκε την Πέμπτη ότι «οι ενέργειες της Meta για τον αποκλεισμό των ειδήσεων είναι απερίσκεπτες και ανεύθυνες».

Σε απάντηση, εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι η εταιρεία είχε ενεργοποιήσει τη λειτουργία «Έλεγχος ασφαλείας» στο Facebook, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να διαδίδουν ότι είναι ασφαλείς μετά από μια φυσική καταστροφή ή μια κρίση.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Η Meta αρχίζει να αποκλείει ειδήσεις στον Καναδά ως απάντηση στο νέο νόμο για τις διαδικτυακές ειδήσεις

Copernicus: Και επίσημα ο Ιούλιος ο θερμότερος μήνας στην ιστορία

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Τενερίφη – Απομακρύνονται χιλιάδες άνθρωποι

Χαβάη: Στους 110 οι νεκροί – Οργή των κατοίκων, βολές κατά Μπάιντεν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News