Κόσμος Δευτέρα 31/07/2023, 16:42
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα ακύρωσε το TEDx λόγω…ανησυχιών για ξένη επιρροή

Η Κίνα ακύρωσε το TEDx λόγω…ανησυχιών για ξένη επιρροή

Οι αρχές της νότιας κινεζικής πόλης Guangzhou ακύρωσαν μια εκδήλωση TEDx λόγω, όπως είπαν οι διοργανωτές, ανησυχίας για ξένη επιρροή.

Το συνέδριο που ήταν προγραμματισμένο για τις 13 Αυγούστου ματαιώθηκε επειδή η αστυνομία είπε στους διοργανωτές ότι δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις βάσει νόμου που καλύπτει ξένες μη κυβερνητικές ομάδες, ανέφερε το TEDxGuangzhou στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Κίνα έχει ενισχύσει την εποπτεία της επί των ΜΚΟ κατά τη δεκαετία του Προέδρου Xi Jinping στην εξουσία, όπως μεταδίδει το Bloomberg.  

Σύμφωνα με το νόμο, οι οργανισμοί που δεν διαθέτουν γραφείο αντιπροσωπείας στην Κίνα πρέπει να έχουν έναν κρατικό χορηγό και έναν τοπικό συνεργατικό εταίρο πριν από τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων. 

Η εκδήλωση αναμενόταν να περιλαμβάνει ομιλητές που θα συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, όπως η τέχνη, ο σχολικός εκφοβισμός και η νανοϊατρική.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα φέτος, αρκετές εκδηλώσεις όπως υπαίθριες συναυλίες που περιλάμβαναν ξένους καλλιτέχνες ακυρώθηκαν στην Κίνα χωρίς εξήγηση. Οι αρχές είχαν νωρίτερα επιβάλει πρόστιμο περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια εταιρεία παραγωγής και ανέστειλαν τις παραστάσεις της αφού ένας κωμικός αστειεύτηκε για ένα στρατιωτικό σύνθημα που χρησιμοποιεί συχνά ο Xi. 

Επιπλέον ακυρώθηκαν και αρκετές εκδηλώσεις που σχετίζονται με την κοινότητα LGBTQ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που αφορούν τους εορτασμούς Pride του Ιουνίου. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Λεμέρ: Η Γαλλία θέλει καλύτερη πρόσβαση στην Κίνα

Paul Krugman: Βαλτώνει η νο2 οικονομία στον κόσμο – Οι λόγοι

Κίνα: Εξαγωγές οχημάτων από τη μέγα-βιομηχανική μονάδα της Tesla στη Σανγκάη προς την Ν. Κορέα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS