Κόσμος Δευτέρα 3/07/2023, 22:19
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Biden προτείνει δύο υποψηφίους για την Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ

Ο Biden προτείνει δύο υποψηφίους για την Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden πρότεινε τον γενικό εισαγγελέα της Βιρτζίνια Andrew Ferguson και τη γενική εισαγγελέα της Γιούτα Melissa Holyoak για τις θέσεις του επιτρόπου στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι αποστολή της FTC είναι η προστασία του κοινού από παραπλανητικές ή αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές και από αθέμιτες μεθόδους ανταγωνισμού μέσω της επιβολής του νόμου, της συνηγορίας, της έρευνας και της εκπαίδευσης. Το έργο της Επιτροπής για την προστασία των καταναλωτών και την προαγωγή του υγιούς ανταγωνισμού αγγίζει την οικονομική ζωή κάθε Αμερικανού, καθώς είναι η μόνη ομοσπονδιακή υπηρεσία που ασχολείται με θέματα προστασίας των καταναλωτών και ανταγωνισμού σε ευρείς τομείς της οικονομίας. 

Ο Ferguson ήταν κύριος σύμβουλος του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία των ΗΠΑ Mitch McConnell από το 2019 έως το 2021. Έχει επίσης εργαστεί για τους γερουσιαστές Lindsey Graham και Chuck Grassley.

Ο Ferguson κατάγεται από τη Βιρτζίνια, έχει προπτυχιακό πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και πτυχίο νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

Η Holyoak είναι Γενική Εισαγγελέας της Γιούτα στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Γιούτα. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία O’Melveny & Myers LLP και στο Hamilton Lincoln Law Institute, το οποίο επικεντρώνεται στην καταπολέμηση των ομαδικών αγωγών και στην επιθετική ρύθμιση, καθώς και στο Competitive Enterprise Institute και στο Center for Class Action Fairness.

Το πτυχίο της είναι από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, όπως και το πτυχίο της νομικής.

Εάν η αμερικανική Γερουσία τους επικυρώσει, οι δύο Ρεπουμπλικάνοι δεν θα αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων στην FTC, καθώς αυτή τη στιγμή έχει μια Δημοκρατική πρόεδρο, τη Lina Khan, και δύο Δημοκρατικούς επιτρόπους.

Η Khan ανέφερε ότι οι Ferguson και Holyoak «θα φέρουν βασικές δεξιότητες, εμπειρίες και τεχνογνωσία στην Επιτροπή». Η FTC «λειτουργεί καλύτερα σε πλήρη ισχύ και θα ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους», δήλωσε.

Υπό τη διοίκηση Biden, η FTC πήρε πιο σκληρή στάση απέναντι στις συγχωνεύσεις που θεωρεί ότι μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές ή να εμποδίσουν την καινοτομία.

Η FTC κατέθεσε αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά του Facebook κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του πρώην προέδρου Donald Trump, η οποία δεν έχει ακόμη οδηγηθεί σε δίκη. Ο οργανισμός αναμένεται να καταθέσει αγωγή κατά της Amazon.com, ίσως ήδη από το καλοκαίρι.

Εξετάζει επίσης το σχέδιο της Kroger να αγοράσει το ανταγωνιστικό παντοπωλείο Albertsons, μεταξύ άλλων συμφωνιών.

Στις τρέχουσες υποθέσεις της FTC περιλαμβάνεται η αγωγή για να σταματήσει η συμφωνία της Microsoft για την εξαγορά της Activision ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αναμένει δικαστική απόφαση για το θέμα.

Επίσης φέτος, η υπηρεσία έχει καταθέσει καταγγελίες με στόχο να σταματήσει μια φαρμακευτική συμφωνία, την αγορά της Horizon Therapeutics από την Amgen, καθώς και την προγραμματισμένη αγορά της Black Knight από την Intercontinental Exchange. Επίσης, διερευνά την αγορά της Grail από την IlluminaI.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News