Κόσμος Σάββατο 1/07/2023, 11:03
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αριθμός ρεκόρ συλλήψεων κατά την τέταρτη νύχτα επεισοδίων

Η κηδεία του 17χρονου Ναέλ Μ., με καταγωγή από την Αλγερία, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ενώ ο θάνατός του εξακολουθεί να βάζει φωτιά σε πολλές λαϊκές συνοικίες της χώρας

Γαλλία: Αριθμός ρεκόρ συλλήψεων κατά την τέταρτη νύχτα επεισοδίων

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης προχώρησαν σε 994 συλλήψεις σε όλη τη Γαλλία, αριθμός ρεκόρ, κατά την τέταρτη συναπτή νύχτα επεισοδίων, «μικρότερης» έντασης, μετά τον θάνατο την Τρίτη 17χρονου από τα πυρά αστυνομικού στη διάρκεια τροχαίου ελέγχου.

Η κηδεία του 17χρονου Ναέλ Μ., με καταγωγή από την Αλγερία, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ενώ ο θάνατός του εξακολουθεί να βάζει φωτιά σε πολλές λαϊκές συνοικίες της χώρας.

Ισχυρές δυνάμεις, τουλάχιστον 45.000 αστυνομικοί, κατάφεραν να περιορίσουν τα επεισόδια κατά την τέταρτη νύχτα ταραχών. Όμως «79 αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν», περίπου 1.350 οχήματα πυρπολήθηκαν, 234 κτίρια πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές και περίπου 2.560 πυρκαγιές σημειώθηκαν σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα οξυμένη , με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν να στέλνει ενισχύσεις. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ήδη 88 συλλήψεις στις 02:00 (03:00 ώρα Ελλάδας).

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε κατάστημα όπλων και έκλεψαν κυνηγετικά τυφέκια, αλλά όχι πυρομαχικά, σύμφωνα με τις αρχές. Ένας άνδρας συνελήφθη με τυφέκιο που πιθανότατα είχε αρπάξει από συγκεκριμένο κατάστημα, επεσήμανε η αστυνομία.

Ο Νταρμανέν, ο οποίος επισκέφθηκε το βορειοδυτικό Παρίσι, δήλωσε στη διάρκεια της νύκτας ότι τα επεισόδια είναι «μικρότερης» έντασης.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News