Κόσμος Δευτέρα 26/06/2023, 22:16
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Πρωτοβουλία 42 δισ.δολαρίων για Διαδίκτυο υψηλών ταχυτήτων

Μπάιντεν: Πρωτοβουλία 42 δισ.δολαρίων για Διαδίκτυο υψηλών ταχυτήτων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ξεκινά ένα σχέδιο αξίας άνω των 42 δισ. δολαρίων για να δώσει σε κάθε αμερικανικό νοικοκυριό πρόσβαση σε internet υψηλής ταχύτητας έως το 2030.

Τα κεφάλαια, που έχουν ήδη κατανεμηθεί από το Κογκρέσο μέσω του Δικομματικού Νόμου για τις Υποδομές και εποπτεύονται από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, προγραμματίζεται να διανεμηθούν τα επόμενα δύο χρόνια μέσω του προγράμματος Ευρυζωνικών ιδίων κεφαλαίων, πρόσβασης και ανάπτυξης. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο επόμενο στάδιο της νέας ώθησης που σκοπεύει να δώσει ο Μπάιντεν σε επενδύσεις στην Αμερική πριν από την κούρσα επανεκλογής του. 

«Ας συμφωνήσουμε ότι στην Αμερική του 21ου αιώνα, το ίντερνετ υψηλής ταχύτητας δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη», δήλωσε η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις μιλώντας στον Λευκό Οίκο.

«Είτε πρόκειται για τη σύνδεση ανθρώπων με την ψηφιακή οικονομία, την κατασκευή καλωδίων οπτικών ινών στην Αμερική ή τη δημιουργία καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας για τη δημιουργία υποδομών Διαδικτύου στις πολιτείες, οι επενδύσεις που ανακοινώνουμε θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά μας και θα τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα για τα επόμενα χρόνια », δήλωσε η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο.

Κάθε πολιτεία θα λάβει τουλάχιστον 107 εκατ. δολάρια, με 19 πολιτείες να λαμβάνουν πάνω από 1 δισ. δολάρια. Το Τέξας αναμένεται να λάβει περισσότερα από 3,3 δισ. δολάρια στο πλαίσιο του προγράμματος.

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συνέκριναν το σχέδιο με την προσπάθεια του Φραγκλίνου να φέρει ηλεκτρική ενέργεια στην αγροτική Αμερική τη δεκαετία του 1930.

«Με απλά λόγια, το internet υψηλής ταχύτητας είναι μια αναγκαιότητα στη σημερινή κοινωνία», δήλωσε ο Mitch Landrieu, συντονιστής υποδομής του Λευκού Οίκου. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν και η Αντιπρόεδρος Χάρις έχουν δεσμευτεί να μην αφήσουν καμία κοινότητα πίσω, καθώς συνδέουμε όλους στην Αμερική στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας».

Περισσότερο από το 7% της χώρας ή περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, θεωρούνται υποεξυπηρετούμενα με ταχύτητα Διαδικτύου κάτω από τις προδιαγραφές της κυβέρνησης των τουλάχιστον 25 megabit ανά δευτερόλεπτο για λήψεις και 3 Mbps για uploads. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί επεκτείνονται στην Ινδία – Η δέσμευση Amazon και Google

ΗΠΑ: Ψεύτικη φωτογραφία AI, με έκρηξη στο Πεντάγωνο, έριξε τις μετοχές 

Θα πληρώνατε για τα social media; Η Meta και το Twitter θέλουν να ξέρουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News