Κόσμος Σάββατο 24/06/2023, 23:49
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τι προβλέπει η συμφωνία – Αποσύρονται οι κατηγορίες κατά του Πριγκόζιν

Ρωσία: Τι προβλέπει η συμφωνία – Αποσύρονται οι κατηγορίες κατά του Πριγκόζιν

O επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκοζίν θα μετακομίσει στη Λευκορωσία και οι κατηγορίες σε βάρος του θα αποσυρθούν, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Η συμφωνία προβλέπει ότι οι στρατιώτες της Wagner θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, ενώ όσοι το επιθυμούν θα υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Άμυνας, εφόσον δεν συμμετείχαν στην εξέγερση.

 «Θα με ρωτήσετε τι θα γίνει με τον Πριγκόζιν προσωπικά;» είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας με δημοσιογράφους. «Η ποινική υπόθεση εναντίον του θα εγκαταλειφθεί. Ο ίδιος θα πάει στη Λευκορωσία».

Οι μαχητές της Wagner δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις για τη συμμετοχή τους στην εξέγερση, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, λέγοντας ότι το Κρεμλίνο «σεβόταν πάντα τις ηρωικές τους πράξεις» στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.

Έπειτα από τη συμφωνία που επέτρεψε την αποκλιμάκωση της κρίσης, οι μαχητές της Wagner, που είχαν καταλάβει από το πρωί το αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, άρχισαν να εγκαταλείπουν τις εγκαταστάσεις αυτές το βράδυ του Σαββάτου. 

Οι άνδρες του Πριγκόζιν άρχισαν να επιβιβάζονται σε μικρά λεωφορεία και να αναχωρούν από το αρχηγείο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News