Κόσμος Σάββατο 24/06/2023, 19:01
ΚΟΣΜΟΣ

Η Wagner κατευθύνεται προς τη Μόσχα

Η Wagner κατευθύνεται προς τη Μόσχα

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα στρατεύματα της Wagner φαίνεται να κινούνταν βόρεια προς τη Μόσχα, όπως αναφέρει το BBC.

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, ο κυβερνήτης της περιοχής Lipetsk, νότια της Μόσχας, επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της Wagner διέσχιζαν την περιοχή, ενώ βίντεο δείχνει τα στρατεύματα να κατευθύνονται βόρεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ρωσικές αρχές φαίνεται να ανησυχούν σοβαρά ότι τα στρατεύματα της Wagner θα φτάσουν στη Μόσχα σύντομα.

Πριν από λίγο, ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram και επαληθεύτηκε από το BBC έδειχνε φορτηγά να κλείνουν μια γέφυρα 97 χιλιόμετρα (60 μίλια) από τα περίχωρα της Μόσχας.

Ποια ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί στη Μόσχα

Ο δήμαρχος της Μόσχας, σύμφωνα με το BBC, μόλις ανακοίνωσε ότι η Δευτέρα θα είναι «μη εργάσιμη ημέρα» και ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στην πόλη, καθώς η πρωτεύουσα προετοιμάζεται για ενδεχόμενες επιπτώσεις από την ανταρσία της Wagner.

Νωρίτερα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην περιοχή της Μόσχας και στην περιοχή Voronezh στα νότια.

Αυτό δίνει στις αρχές ορισμένες ειδικές εξουσίες, όπως:

  • Περιορισμός των μετακινήσεων ανθρώπων και συγκοινωνιών
  • Παρακολούθηση ή περιορισμός των επικοινωνιών
  • Τη δυνατότητα αναζήτησης ατόμων και οχημάτων
  • Εκκένωση του πληθυσμού εάν χρειαστεί. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News