Κόσμος Τρίτη 20/06/2023, 11:32
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η μεγαλύτερη άνοδος πληθυσμού εδώ και 30 χρόνια

Ο πληθυσμός της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 1,3% στα 84,4 εκατ.

Γερμανία: Η μεγαλύτερη άνοδος πληθυσμού εδώ και 30 χρόνια

Ο πληθυσμός της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 1,3% στα 84,4 εκατ., σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από την εποχή της επανένωσης της χώρας περισσότερες από τρεις δεκαετίες πριν.

Η αύξηση κατά 1,12 εκατ. οφείλεται αποκλειστικά στη μετακίνηση αλλοδαπών στη Γερμανία, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Destatis. Η καθαρή μετανάστευση έφτασε τα 1,46 εκατομμύρια – από 329.000 ένα χρόνο νωρίτερα – «κυρίως λόγω των προσφυγικών μετακινήσεων από την Ουκρανία».

Γερμανία: Η μεγαλύτερη άνοδος πληθυσμού εδώ και 30 χρόνια-1

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το 2022 πέθαναν περισσότεροι άνθρωποι από όσους γεννήθηκαν. Το πλεόνασμα των θανάτων έναντι των γεννήσεων αυξήθηκε σε 327.000.

Σύμφωνα με το Bloomberg Economics, η Γερμανία αντιμετωπίζει μεγαλύτερη δημογραφική επιβάρυνση στην ανάπτυξη από οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα για την επόμενη δεκαετία. Ελλείψει μεταναστών που να πληρώνουν φόρους και να εργάζονται, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κινδυνεύει να ξεμείνει από εργατικό δυναμικό για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη.

Η χώρα δέχθηκε περισσότερους από 1 εκατομμύριο Σύρους εν μέσω της προσφυγικής κρίσης το 2014-2015. Ο αριθμός των Ουκρανών στη Γερμανία αυξήθηκε περισσότερο από έξι φορές πέρυσι, σύμφωνα με την Destatis.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News