Κόσμος Πέμπτη 8/06/2023, 12:40
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με μαχαίρι σε παιδική χαρά στη Γαλλία – Παιδιά μεταξύ των τραυματιών

Επίθεση με μαχαίρι σε παιδική χαρά στη Γαλλία – Παιδιά μεταξύ των τραυματιών

Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε παιδική χαρά της πόλης Ανεσί, στα νοτιοανατολικά της Γαλλίας, στους πρόποδες των γαλλικών Αλπεων.   

Οπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και παιδιά. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο (AFP), έξι είναι τα παιδιά που τραυματίστηκαν στην επίθεση και ένας ο ενήλικας, ενώ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, τα τραυματισμένα νήπια είναι ηλικίας περίπου τριών ετών. 

Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο δράστης ο οποίος, κατά κάποιες μαρτυρίες φορούσε τουρμπάνι, έχει συλληφθεί. Σύμφωνα με το BFMTV, ο συλληφθείς φέρεται να είναι Σύρος αιτών άσυλο στη Γαλλία.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Αντουάν Αρμάν χαρακτήρισε την επίθεση «αποτρόπαια», προσθέτοντας πως η έρευνα για τα κίνητρα του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Στη γαλλική Εθνοσυνέλευση οι βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις» σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων στο BFMTV, ενώ η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν μεταβαίνει επί τόπου.

Παρότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή και, σύμφωνα με τις αρχές, οι μυστικές υπηρεσίες τακτικά αποτρέπουν επιθέσεις. 

Το 2015 και το 2016, η Γαλλία συγκλονίστηκε από πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις με θρησκευτικό κίνητρο και ακραίους ισλαμιστές δράστες. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News