Κόσμος Τρίτη 6/06/2023, 18:45
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Επίσκεψη στην Κίνα σχεδιάζει ο Μπλίνκεν

ΗΠΑ: Επίσκεψη στην Κίνα σχεδιάζει ο Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Κίνα για συνομιλίες τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε την Τρίτη Αμερικανός αξιωματούχος, εν μέσω της έντασης που φαίνεται να υπάρχει το τελευταίο διάστημα και μήνες αφότου ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι εξαιτίας ενός ύποπτου για κατασκοπεία κινεζικού αερόστατου.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε το χρονοδιάγραμμα.

«Δεν έχουμε να ανακοινώσουμε κανένα ταξίδι του υπουργού» δήλωσε δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Vedant Patel και πρόσθεσε ότι «όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, η επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα επαναπρογραμματιστεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης ακύρωσε μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο Πεκίνο νωρίτερα φέτος, αφού ένα ύποπτο κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο διέσχισε τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν καταρριφθεί από τον αμερικανικό στρατό.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου είναι τεταμένες για θέματα που κυμαίνονται από την Ταϊβάν και το ιστορικό της Κίνας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα μέχρι τη στρατιωτική δραστηριότητα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News