Κόσμος Σάββατο 3/06/2023, 13:26
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Θα επιστρέψουμε στη START αν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την «εχθρική στάση» τους

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Θα επιστρέψουμε στη START αν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την «εχθρική στάση» τους

Η Ρωσία θα εναρμονιστεί πλήρως με τους όρους της συνθήκης New START εάν η Ουάσινγκτον εγκαταλείψει την εχθρική στάση της απέναντι στη Μόσχα, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Sergei Ryabkov.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα σταματήσουν να παρέχουν στη Ρωσία ορισμένες κοινοποιήσεις που απαιτούνται βάσει της συνθήκης ελέγχου των εξοπλισμών, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων σχετικά με τις θέσεις των πυραύλων και των εκτοξευτών της, για να αντιδράσουν για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της συμφωνίας από τη Μόσχα, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με τον Ryabkov, η κίνηση αυτή δεν αποτέλεσε έκπληξη για τη Μόσχα και η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συνθήκη New START ισχύει παρά τα όποια αντίμετρα.

«Ανεξάρτητα από τα όποια μέτρα ή αντίμετρα από την πλευρά των ΗΠΑ, η απόφασή μας να αναστείλουμε τη Συνθήκη START είναι ακλόνητη», ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Και ο δικός μας όρος για την επιστροφή σε μια πλήρως λειτουργική συνθήκη είναι να εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ τη θεμελιωδώς εχθρική στάση τους απέναντι στη Ρωσία» κατέληξε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News