Κόσμος Παρασκευή 10/02/2023, 09:22
ΚΟΣΜΟΣ

Το «θαύμα» της Συρίας: Χιλιάδες θέλουν να υιοθετήσουν το μωρό που γεννήθηκε στα ερείπια

Το «θαύμα» της Συρίας: Χιλιάδες θέλουν να υιοθετήσουν το μωρό που γεννήθηκε στα ερείπια

Χιλιάδες άνθρωποι προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν το κοριτσάκι που γεννήθηκε κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη βορειοδυτική Συρία, μετά τον σεισμό της Δευτέρας.

Όταν το βρήκαν οι διασώστες, το μωρό ήταν ακόμα συνδεδεμένο με τη μητέρα του μέσω του ομφάλιου λώρου.

Η μητέρα, ο πατέρας και τα τέσσερα αδέρφια της πέθαναν μετά τον σεισμό που έπληξε την πόλη Τζινταϊρίς, όπου το 90% των κτιρίων έχει καταστραφεί.

Το νεογέννητο μωρό, που ονομάστηκε Aya (σημαίνει «θαύμα» στα αραβικά), βρίσκεται τώρα στο νοσοκομείο, σε σταθερή κατάσταση.

«Έφτασε τη Δευτέρα σε τόσο άσχημη κατάσταση, είχε χτυπήματα, μώλωπες, ήταν κρύα και μετά βίας ανέπνεε», είπε ο παιδίατρος που τη φρόντισε, σύμφωνα με το BBC.

Το βίντεο από τη διάσωση της Aya έγινε viral στα social media. Τα πλάνα δείχνουν έναν άνδρα να τρέχει από τα συντρίμμια, κρατώντας ένα μωρό καλυμμένο με σκόνη.

Τώρα, χιλιάδες άνθρωποι ζητούν λεπτομέρειες και εκφράζουν την επιθυμία για να την υιοθετήσουν.

Ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής του Κουβέιτ είπε: «Είμαι έτοιμος να φροντίσω και να υιοθετήσω αυτό το παιδί… Αν μου το επιτρέψουν οι νομικές διαδικασίες».

Ο διευθυντής του νοσοκομείου λέει ότι έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που θέλουν να υιοθετήσουν την Aya.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Το αγόρι στη φούσκα: Το παιδί που άλλαξε τον κόσμο χωρίς ποτέ να τον αγγίξει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News