Start Ups Τρίτη 22/12/2020, 22:09
START UPS

Προς νέο ρεκόρ οι επενδύσεις στις ευρωπαϊκές startups

Προς νέο ρεκόρ οι επενδύσεις στις ευρωπαϊκές startups

Το 2020 μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει τον τίτλο ως μιας από τις πιο επεισοδιακές χρονιές στην ιστορία ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο αυτό δεν επηρέασε το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τεχνολογικές νεοφυείς εταιρείες στην Ευρώπη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters. 

Και μάλιστα το ενδιαφέρον παρέμεινε έντονο με αμείωτους ρυθμούς, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό που έχει επενδυθεί στις τεχνολογικές startups να αναμένεται να καταρρίψει το περυσινό ρεκόρ. 

Βάσει των δεδομένων της dealroom.co, από την αρχή του έτους το συνολικό ποσό που έχει επενδυθεί, έχει ανέλθει στα 39,7 δισ. δολάρια και υπολείπεται μόλις 600 εκατ. από το ρεκόρ των 40,3 δισ. δολαρίων, τα οποία αντλήθηκαν από τις τεχνολογικές startups το 2019. 

Ωστόσο σε σύγκριση με τη Βόρεια Αμερική, το φετινό ποσό αυτό είναι 5 φορές μικρότερο από τα συνολικά 141 δισ. δολάρια που έχουν αντλήσει οι αμερικανικές νεοφυείς εταιρείες, από την αρχή του τρέχοντος έτους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της dealroom.co, ο Σεπτέμβριος με τα 5 δισ. δολάρια, δεν ήταν μόνο ο μήνας με τη μεγαλύτερη κινητικότητα για το 2020, αλλά ήταν και το μεγαλύτερο μηνιαίο ποσό που έχει επενδυθεί ποτέ. 

Ωστόσο το γ ΄ τρίμηνο του 2020 με τα συνολικά 6,5 δισ. δολάρια σε επενδύσεις, ήταν το πιο αδύναμο τρίμηνο από το γ ΄ τρίμηνο του 2018, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού κατά το β ΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς, έκανε τους επενδυτές ιδιαίτερα επιφυλακτικούς αναφορικά με τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων τους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, dealroom.co

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS