Myrmex: Προχωρά σε επέκταση και νέες προσλήψεις μετά την εξαγορά από την Ocado
Το 12ο development center που θα έχει έδρα την Αθήνα, θα αποκτήσει ο βρετανικός όμιλος Ocado μέσα από την εξαγορά της ελληνικής νεοφυούς επιχείρησης Myrmex, αξιοποιώντας τα ρομπότ που αναπτύσσει η εταιρεία στην Ελλάδα. Οπως αναφέρουν εκπρόσωποι του ομίλου, το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημιουργηθούν –για λογαριασμό της Ocado– ακόμη περισσότερα ρομποτικά συστήματα, τα οποία θα συμβάλουν στην πιο αποτελεσματική διαχείριση και προετοιμασία των ηλεκτρονικών παραγγελιών.
«Στο μέλλον θα χτίσουμε μαζί κάποια καινοτόμα προϊόντα γι’ αυτό και χρειαζόμαστε μηχανικούς. Γνωρίζουμε πώς θα αναπτύξουμε την τεχνολογία, καθώς έχουμε ήδη διασυνδέσεις με τα πανεπιστήμια αλλά και τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα», αναφέρει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της Myrmex Γιώργος Κατινιώτης, προσθέτοντας πως ο αριθμός των εργαζομένων μπορεί να διπλασιαστεί, από 35 άτομα που είναι τώρα.
«Μέσα από τη συνεργασία με την Ocado, Sky is the limit», σχολίασε μιλώντας για τον αριθμό των προσλήψεων, ενώ εξήγησε πως αυτό που «γοήτευσε» τον βρετανικό όμιλο ήταν η τεχνολογία Automated Frameload, η οποία έχει ήδη τεσταριστεί σε αυτοματοποιημένη αποθήκη (CFC) της Ocado και είναι έτοιμη να τοποθετηθεί στα CFC που διαθέτει στη Βρετανία. Πρόκειται ουσιαστικά για μία αυτοματοποιημένη λύση φόρτωσης πρότυπων κιβωτίων, τα οποία εμπεριέχουν παραγγελίες πελατών, σε πλαίσια/τροχήλατες ραφιέρες κατάλληλα για απευθείας αποστολή στους καταναλωτές. Μέσα από την ανάπτυξη των ρομποτικών συστημάτων, τα οποία τοποθετούνται εντός των αποθηκών όπου προετοιμάζονται οι ηλεκτρονικές παραγγελίες, η Myrmex διευκολύνει τη διαδικασία προετοιμασίας τους, ελαχιστοποιώντας ουσιαστικά τον χρόνο συγκομιδής των προϊόντων.
«Ολες οι επίπονες εργασίες που πραγματοποιούνται εντός των αποθηκών, θα γίνονται από τα ρομπότ. Αυτό λοιπόν που θέλουμε να πετύχουμε μέσα από την αυτοματοποίηση είναι ένα καλύτερο customer experience με χαμηλότερο κόστος», αναφέρει ο κ. Κατινιώτης, προσθέτοντας πως η ομάδα της Myrmex αναζητεί μεγαλύτερο χώρο 3.0004.000 τ.μ. για να μεταφέρει το R&D της. Σημειώνεται πως η Myrmex ιδρύθηκε το 2015 στις ΗΠΑ από τον Γιάννη Κανέλλο και τον Ορέστη Φενέκο, ενώ το 2020 η Ocado Group είχε ήδη αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία.
Ο βρετανικός όμιλος Ocado ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια ως διαδικτυακό σούπερ μάρκετ και έφθασε λίγα χρόνια μετά να μετασχηματιστεί σε έναν πάροχο τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο του logistics. Η εταιρεία έχει καταφέρει, μέσα από δικό της hardware αλλά και από συνεργασίες-εξαγορές άλλων εταιρειών, να «καθετοποιήσει» όλη την online διαδικασία παραγγελίας ειδών σούπερ μάρκετ, δηλαδή από το στάδιο της ηλεκτρονικής παραγγελίας μέχρι και την προετοιμασία αλλά και παράδοσή της στο σπίτι. Εκτός από το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο «τρέχει» μαζί με την Marks&Spencer, ο βρετανικός όμιλος, εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχει αναπτύξει 10-11 παγκοσμίως αυτοματοποιημένα κέντρα περισυλλογής και προετοιμασίας της ηλεκτρονικής παραγγελίας (CFC) για λογαριασμό άλλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ (Groupe Cassino, Kroger, Coles κ.ά.).
Μάλιστα, όπως αναφέρει στην «Κ» ο Τζέιμς Γκράλτον, chief engineering officer της Ocado Technology, τα επόμενα χρόνια ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει τα 30-40. «Το κλειδί είναι οι end-to-end λύσεις που παρέχουμε, αυτό είναι κάτι που μας διαφοροποιεί από οποιονδήποτε άλλο», τόνισε, εξηγώντας πως «θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία της Myrmex» και ότι «μέσα από την τεχνολογία της έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τα αυτοματοποιημένα ρομποτικά συστήματα για να ενισχύσουμε τις λύσεις μας».
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Στο ραντάρ εξήντα ξένων funds δεκαπέντε ελληνικές startups
Valuelenz: Η ελληνική πλατφόρμα που βάζει τέλος στις ουρές στα καταστήματα
FlexCar: «Σήκωσε» το ποσό – ρεκόρ των 210 εκατ. ευρώ με πλάνα για παγκόσμια επέκταση
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News