Start Ups Δευτέρα 17/01/2022, 13:50
START UPS

Γαλλία: Έφθασε τις 25 unicorns με τις ευλογίες του Εμανουέλ Μακρόν 

Γαλλία: Έφθασε τις 25 unicorns με τις ευλογίες του Εμανουέλ Μακρόν 

Το ορόσημο των 25 unicorns έφθασε η Γαλλία, ένα ορόσημο που είχε ορισθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας και πολύ νωρίτερα από το χρονικό όριο που είχε θέσει. 

Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει ότι θα ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα η Γαλλία να έχει δημιουργήσει 25 εταιρείες μονόκερους (εταιρείες των οποίων η αποτίμηση αγγίζει ή ξεπερνάει το 1 δισ. δολάρια), κάτι που τελικά επιτεύχθη τρία χρόνια νωρίτερα.

Ο μεγαλόπνοος αυτός στόχος έγινε πραγματικότητα, όταν η αποτίμηση της εταιρείας ρομποτικών συστημάτων για αποθήκες Exotex, έφθασε τα 2 δισ. δολάρια μετά την άντληση κεφαλαίων που πραγματοποίησε και έγινε έτσι το νούμερο 25 στον κλειστό κλαμπ των unicorns στη Γαλλία. 

Η Exotec θα χρησιμοποιήσει τα 335 εκατ. δολάρια που συγκέντρωσε προκειμένου να επεκταθεί σε Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική και για προσλάβει 500 μηχανικούς έως το 2025. Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης έγινε υπό την καθοδήγηση της Goldman Sachs Asset Management, ενώ ανάμεσα στους επενδυτές ήταν η Dell Technologies Capital. Στο πελατολόγιο της startup περιλαμβάνονται πελάτες όπως οι Carrefour και Uniqlo.

Ο ενθουσιασμός του προέδρου Μακρόν ήταν τέτοιος, ώστε ανέβασε βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, θέτοντας έναν νέο μεγαλεπήβολο στόχο: τη δημιουργία 10 ευρωπαϊκών τεχνολογικών κολοσσών με αξία που θα ξεπερνάει η κάθε μία τα 100 δισ. δολάρια. Όπως αναφέρει στο σχετικό βίντεο, τα μέτρα για το πώς θα στεφθούν με επιτυχία οι νέες εξαγγελίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες. 

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Γάλλος πρόεδρος θα μεταβεί στη Βόρεια Γαλλία σήμερα Δευτέρα, όπου και θα χαιρετήσει το επίτευγμα απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους επενδυτές να στηρίξουν τις γαλλικές startups. Το Παρίσι εξάλλου πρόκειται να ανακοινώσει 21 επενδυτικά έργα με τη συμμετοχή γαλλικών νεοφυών επιχειρήσεων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News