Start Ups Δευτέρα 11/10/2021, 15:48
START UPS

Η startup που επένδυσε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου 

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το LSE σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Lusid της Finbourne

Η startup που επένδυσε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου 

Στη startup, Finbourne, επένδυσε η εταιρεία που διαχειρίζεται το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (London Stock Exchange, LSE), όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το finextra.com., δίχως να δίνονται λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος ή τους όρους της συμφωνίας. 

Η Finbourne είναι μια εταιρεία που αναπτύσσει μια πλατφόρμα διαχείρισης επενδυτικών δεδομένων με την τεχνολογία cloud. Ιδρύθηκε το 2016 από πρώην τραπεζικούς των UBS και Nomura και από επενδυτές και στόχο έχει να απλοποιήσει τον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο αποθηκεύονται, είναι προσβάσιμα και αναλύονται τα επενδυτικά στοιχεία. 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η εταιρεία που διαχειρίζεται το LSE σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Lusid της Finbourne, προκειμένου να κατασκευάζει έναν εικονικό χώρο αποθήκευσης σε πραγματικό χρόνο και να αναμειγνύει τα δεδομένα από διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, στα τμήματα διαχείρισης περιουσίας και επενδυτικών λύσεων που διαθέτει. 

Ο Τομ Μακ Χαγκ, διευθύνων σύμβουλος και εκ των ιδρυτών της startup, δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία και η επένδυση από το LSE, αποτελεί ορόσημο για τη Finbourne. Πήραμε τις καλύτερες πρακτικές του χρηματοπιστωτικού κλάδου και τις συνδυάσαμε με τις προηγμένες τεχνολογίες cloud, για να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα δεδομένων που ενδυναμώνει τους πελάτες, προκειμένου να καταλήξουν στις καλύτερες επενδυτικές αποφάσεις».

Η τελευταία επένδυση από την εταιρεία που διαχειρίζεται το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, έρχεται μετά από μια παρόμοια συμφωνία της Finbourne με τη Fidelity International τον περασμένο Ιούλιο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News