Start Ups Δευτέρα 2/08/2021, 20:07
START UPS

Bolt: Νέος γύρος χρηματοδότησης και αποτίμηση στα 4,75 δισ. δολάρια

Επί του παρόντος μετρά περισσότερους από 75 εκατ. χρήστες σε 45 χώρες σε Ευρώπη και Αφρική

Bolt: Νέος γύρος χρηματοδότησης και αποτίμηση στα 4,75 δισ. δολάρια

Νέο γύρο χρηματοδότησης πραγματοποίησε η startup διαμοιρασμού μετακινήσεων Bolt, αντλώντας 600 εκατ. ευρώ (713 εκατ. δολάρια), ένα ποσό που έφθασε την αποτίμησή της στα 4,75 δισ. δολαρία, αξία υπερδιπλάσια από την τελευταία αποτίμηση στα 2 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, μετά από την περυσινή χρονιά που ήταν η χειρότερη για τη startup, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας σχεδόν μηδένισαν τη ζήτηση για μετακινήσεις. Αποτέλεσμα τα έσοδά της να βυθιστούν κατά 80%, καθώς ο διαμοιρασμός των μετακινήσεων ήταν ο βασικός πυρήνας των δραστηριότητών της. 

Με απαρχή τη μεγάλη αυτή πτώση στα έσοδά της, η startup διεύρυνε το επιχειρηματικό της πεδίο και μετά από 18 μήνες είναι πλέον μια άλλη εταιρεία όπως υπογραμμίζει και ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Bolt, Μάρκους Βίλινγκ, καθώς πρόσθεσε υπηρεσίες παράδοσης γευμάτων. «Το τμήμα του διαμοιρασμού μετακινήσεων έκτοτε έχει ανακάμψει πλήρως, ενώ οι παραδόσεις γευμάτων έχουν εξελιχθεί από μια σχετικά μικρή επιχείρηση σε μια από τις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη. 

Η Bolt ξεκίνησε ως μια εφαρμογή ευρέσεως ταξί στην Εσθονία και στην αρχή είχε την επωνυμία Taxify. Έκτοτε έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες της, από το διαμοιρασμό μετακινήσεων, έως τις παραδόσεις γευμάτων και την ενοικίαση αυτοκινήτων και ποδηλάτων. 

Ωστόσο η startup ανοίγει ακόμη περισσότερο το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών της, καθώς θα κάνει παραδόσεις ειδών μαναβικής, μια αγορά η οποία επίσης κινείται με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης. 

Ο σχεδιασμός της προβλέπει το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας σε 10 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Σουηδία, η Πορτογαλία, η Κροατία και η Ρουμανία και υπόσχεται ότι θα παραδίδει τα προϊόντα μαναβικής σε 15 λεπτά. 

Επί του παρόντος μετρά περισσότερους από 75 εκατ. χρήστες σε 45 χώρες σε Ευρώπη και Αφρική, ενώ ανάμεσα στους επενδυτές της είναι η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS