Έως 30/6 οι αιτήσεις για τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece»
Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα διακριθούν, θα βραβευθούν σε ειδική τελετή στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Την διεξαγωγή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece” ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε ήδη και καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής είναι η 30η Ιουνίου 2021. Τον Ιούλιο θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων από αξιολογητές εγνωσμένου κύρους.
Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα διακριθούν, θα βραβευθούν σε ειδική τελετή στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Για το 2021, οι κατηγορίες των βραβείων του Elevate Greece είναι οι εξής:
1. Νεοφυής επιχείρηση της χρονιάς
2. Ταχύτερα ανερχόμενη νεοφυής επιχείρηση
3. Τεχνοβλαστός (Spin-off) της χρονιάς
4. Βραβείο Κοινωνικής συνεισφοράς
5. Βραβείο Περιβαλλοντικού αντίκτυπου
6. Βραβείο Γυναικείας επιχειρηματικότητας
7. Βραβείο επιχειρηματικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας
8. Βραβείο αξιοποίησης τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης
9. Startup hero: επίλυση προκλήσεων από την υγειονομική κρίση Covid-19
10. Κορυφαία νεοφυής επιχείρηση από το οικοσύστημα \ Best Ecosystem choice, όπου «ψηφίζει» αποκλειστικά το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην αξιολόγηση.
Οι εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για συμμετοχή στα Βραβεία ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: https://elevategreece.gov.gr/el/national-startup-awards-2021/
«Τα κριτήρια για να μπορεί μία εταιρεία από τις εγγραφείσες στην πλατφόρμα Elevate Greece να θέσει υποψηφιότητα για κάποια από αυτά τα βραβεία είναι να έχει τζίρο το 2020 τουλάχιστον 100.000 ευρώ και να έχει τουλάχιστον 5 εργαζομένους, έτσι ώστε να μιλάμε πράγματι για επιχειρήσεις νεοφυείς μεν αλλά που έχουν δράση, που έχουν δραστηριότητα και δεν είναι απλώς μία ωραία ιδέα. Έχουν δηλαδή δοκιμάσει την ιδέα τους στην πράξη και έχουν επιτύχει μέσα στο χώρο της ελεύθερης αγοράς με αυτήν», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Χρίστος Δήμας, στην πρώτη θέση ανάμεσα στους τομείς δραστηριότητας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας είναι οι βιοεπιστήμες με 14,1%. Ακολουθεί ο τουρισμός με 9,1%, το περιβάλλον με 9,1%, η αγροτεχνολογία με 7,1% και η διαφήμιση με 7%.
Επίσης, 2 στις 3 νεοφυείς επιχειρήσεις βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής, ακολουθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 14,7%, η Κρήτη με 6,5% και η Δυτική Ελλάδα με 4,2%.
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News