Start Ups Σάββατο 12/06/2021, 21:21
START UPS

Kanzhun: Εντυπωσιακό ντεμπούτο στη Wall Street με +96% της μετοχής της

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας άγγιξε τα 15 δισ. δολάρια

Kanzhun: Εντυπωσιακό ντεμπούτο στη Wall Street με +96% της μετοχής της

Σε υψηλές πτήσεις επιδόθηκε η μετοχής της κινεζικής startup, Kanzhun, στο χρηματιστηριακό της ντεμπούτο στη Wall Street χθες, καταγράφοντας κέρδη 96%, με την κινεζική εταιρεία ιδιοκτήτρια της εφαρμογή ευρέσεως εργασίας Boss Zhipin, να αντλεί 912 εκατ. δολάρια, από την Αρχική της Δημόσια Εγγραφή (ΙΡΟ).

Η Kanzhun, διέθεσε 48 εκατ. Αμερικανικές Μετοχές Αποθετηρίου (ADS, τίτλοι κινητής αξίας για τις εταιρείες εκτός ΗΠΑ) με τιμή στα 19 δολάρια, ωστόσο η μετοχή έκλεισε στα 37,20 δολάρια χθες, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να αγγίζει τα 15 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία, η οποία έχει τη στήριξη του κινεζικού ηλεκτρονικού κολοσσού Tencent, είχε ως στόχο η τιμή της μετοχής να κινηθεί εντός του εύρους των 17 με 19 δολαρίων. Κάθε μια ADS αντιπροσωπεύει δύο κοινές μετοχές.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Bloomberg, η επίδοση αυτή της κινεζικής εταιρείας, είναι η 8η καλύτερη για το 2021 αναφορικά με την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης νεοεισερχόμενων εταιρειών στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές, από περισσότερες από 450 ΙΡΟs για φέτος με αντληθέντα κεφάλαια 100 εκατ. δολαρίων και περισσότερα.

Για τις κινεζικές εταιρείες ή αυτές από το Χονγκ Κονγκ, οι χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι ο νούμερο 1 εξωγχώριος προορισμός παρά τις σινο-αμερικανικές εντάσεις, οι οποίες ακόμη και μετά την αλλαγή της εξουσίας στον Λευκό Οίκο παραμένουν.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, 32 αιτήσεις για IPOs από εταιρείες της Κίνας ή του Χονγκ Κονγκ, αναμένουν την έγκριση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με μία εξ αυτών να έχει κατατεθεί την περασμένη Πέμπτη και είναι του κινεζικού κολοσσού διαμοιρασμού μετακινήσεων, Didi. Ενώ η εταιρεία δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για την ΙΡΟ, επί του παρόντος η αξία της αποτιμάται στα 95 δισ. δολάρια και η εγγραφή της στο χρηματιστήριο, αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες σε αξία στον κόσμο για το 2021.

Η IPO της Kanzhun ήταν η μεγαλύτερη για μια κινεζική εταιρεία στις ΗΠΑ, μετά από εκείνη της εταιρείας Tuya, η οποία άντλησε 947 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Έχει αναπτύξει την εφαρμογή Boss Zhipin για κινητές συσκευές, η οποία συνδέει τους χρήστες που αναζητούν εργασία με τις εταιρείες και είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα για εύρεση εργασίας στην Κίνα, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας. Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες της αυξήθηκαν σε 24,9 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2021 από 14,5 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News