Start Ups Τετάρτη 14/04/2021, 11:32
BITCLOUT

Χρηματιστήριο φήμης για influencers: Ποιοι είναι οι πιο πολύτιμοι

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους traders να ποντάρουν στη φήμη και την επιρροή των πλούσιων και ισχυρών

Χρηματιστήριο φήμης για influencers: Ποιοι είναι οι πιο πολύτιμοι

Ένα χρηματιστήριο για influencers, το BitClout, δίνει στους «επενδυτές» τη δυνατότητα να αγοράσουν κρυπτονομίσματα συνδεδεμένα με τη φήμη προσωπικοτήτων όπως ο Elon Musk και ο Justin Bieber.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους traders να συζητούν, λίγο-πολύ όπως στο Twitter, αλλά και να ποντάρουν στη φήμη και την επιρροή των πλούσιων και ισχυρών.

Οι συναλλαγές στο σάιτ γίνονται στο κρυπτονόμισμα του BitClout, το οποίο οι traders μπορούν να αποκτήσουν ανταλλάσσοντάς το με bitcoin.

Από τις προσωπικότητες που τελούν υπό διαπραγμάτευση στο «χρηματιστήριο φήμης», η πολυτιμότερη είναι ο Elon Musk, του οποίου το νόμισμα στο BitClout κινείται πάνω από τα 70.000 δολάρια.  

Υψηλή είναι και η αξία του διάσημου venture capitalist Chamath Palihapitiya, ο οποίος ξεπερνά τα 33.000 δολάρια στο BitClout, ενώ το κρυπτονόμισμα του Justin Bieber είναι φθηνότερο, στα 19.500 δολάρια.

Όπως αναφέρει το Business Insider, επικαλούμενο τον ανώνυμο ιδρυτή της startup που αυτοαποκαλείται «Diamondhands», στο BitClout έχουν επενδύσει μεγάλα ονόματα όπως τα Sequoia Capital, Coinbase Ventures, Andreessen Horowitz και Social Capital του Chamath Palihapitiya.

Ωστόσο, κάποιοι αμφισβητούν την ασφάλεια της πλατφόρμας, καθώς τα bitcoin του BitClout δεν φυλάσσονται στο blockchain, όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά σε ιδιωτικούς servers. Πάντως, η ίδια η εταιρεία απάντησε στις φήμες που κυκλοφορούν στο Twitter, δηλώνοντας ότι η πλατφόρμα της είναι ασφαλής.

Καθώς το BitClout γίνεται πιο γνωστό, αρχίζει να προσελκύει traders όπως τον Jordan Belfort, τον πρώην «Λύκο της Wall Street», τον οποίο υποδύθηκε ο Leonardo Dicaprio στην ομώνυμη ταινία του 2013.

Ο Belfort έχει αγοράσει σχεδόν το ένα τέταρτο του κρυπτονομίσματός του και μπαίνει συχνά στην πλατφόρμα για γράψει posts που στόχο έχουν να ανεβάσουν την αξία του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News