Start Ups Πέμπτη 4/02/2021, 12:09
START UPS

Τι είναι το Clubhouse, η εφαρμογή που έκανε viral για άλλη μια φορά ο Elon Musk

Τι είναι το Clubhouse, η εφαρμογή που έκανε viral για άλλη μια φορά ο Elon Musk

Το Clubhouse είναι ένα “audio-based social media app”. Αποτελεί μία social media υπηρεσία, με την οποία οι χρήστες μπορούν να μεταδίδουν μηνύματα μέσω της φωνής τους, επιτρέποντάς τους να μιλούν, να μοιράζονται ιστορίες, να ανταλλάσσουν ιδέες και να συνδέονται με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παίρνει μέρος σε διαφορετικά chat rooms με διαφορετικές θεματολογίες και να επιλέγει αν θέλει να μένει σε αυτά ως απλός ακροατής ή να μοιράζεται τις σκέψεις του.

Όπως ανέφερε η Vogue, το Clubhouse προσομοιώνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις podcast και πάνελ συζητήσεις.

Η εφαρμογή έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται από αρκετούς celebrities, όπως η Όπρα, ο Kevin Hart, ο Drake και ο Ashton Kutcher.

Εκτός, όμως, από τους διάσημους χρήστες, το Clubhouse έγινε δημοφιλές ως μέσο επικοινωνίας elite χρηστών, καθώς, για να γίνεις μέλος, έπρεπε να λάβεις πρόσκληση (κάτι το οποίο αναμένεται να αλλάξει καθώς οι χρήστες αυξάνονται).

To Clubhouse δημιουργήθηκε από τους Paul Davison και Rohan Seth ένα χρόνο πριν, ενώ σύμφωνα με το CNBC, η αξία του ήταν κοντά στα 100 εκατομμύρια παρόλο που είχε μόνο 1,500 χρήστες.

Φυσικά, όπως κάθε social media, έτσι και το Clubhouse, αντιμετωπίζει σημαντικό θέμα με τη διαχείριση του περιεχομένου, καθώς, σύμφωνα με χρήστες του, δεν φαίνεται να έχει πάρει μέτρα ώστε να προστατέψει τους χρήστες του από ενοχλητικές συμπεριφορές.

Μάλιστα, το Δεκέμβριο το Vanity Fair ανέφερε ότι “η φύση της εφαρμογής δίνει έδαφος στους πιο “ισχυρούς” να φλερτάρουν με το μισογυνισμό και το ρατσισμό”, κάτι το οποίο η εφαρμογή αρνήθηκε, καθώς, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι, οι Όροι Χρήσης δεν επιτρέπουν τα παραπάνω και υπάρχει συνεχής έλεγχος για συμπεριφορές που παραβιάζουν τους Όρους της κοινότητας.

Αν, λοιπόν, έχεις iPhone, τότε μπορείς να κατεβάσεις το Clubhouse και να δηλώσεις το username σου.

Αν, όμως, δεν λάβεις πρόσκληση δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Clubhouse (τουλάχιστον ακόμα).

Πηγή: neolaia.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News