Κοινωνία Τρίτη 29/12/2020, 18:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες περιοχές θα κάνουν Πρωτοχρονιά με αυστηρό lockdown

Ποιες περιοχές θα κάνουν Πρωτοχρονιά με αυστηρό lockdown

Παράταση των πολύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων έως την Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου του 2021, αποφασίστηκε για τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα και την Κοζάνη, ως απόρροια της διατήρησης του υψηλού ιικού φορτίου. 

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

  • Παράταση των πολύ αυστηρών μέτρων στους δήμους Ελευσίνας (Αττική), Ασπροπύργου (Αττική), Κοζάνης (Κοζάνη), Εορδαίας (Κοζάνη) και Βοεΐου (Κοζάνη).
  • Άρση των πολύ αυστηρών μέτρων σους δήμους Μάνδρας (Αττική), Σερβίων (Κοζάνη) και Βελβεντού (Κοζάνη).

Όσον αφορά τις Θεσπιές Βοιωτίας, η οριστική απόφαση για παράταση ή άρση των περιοριστικών μέτρων θα ληφθεί αύριο, Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιοχές Kερατσίνι, Δραπετσώνα, Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρχών και Ζεφύρι, καθώς και για το νησί της Καλύμνου, λόγω του γεγονότος ότι δεν καταγράφεται υποχώρηση του ιικού φορτίου, όπως ακριβώς συμβαίνει στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός διαμήνυσε ότι θα υπάρξει σταδιακή άρση του lockdown, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Όμως, όπως διευκρινίσε, αυτή τη στιγμή οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News