Κοινωνία Τετάρτη 27/07/2022, 18:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη συνάντηση της Γενικής Γραμματέα ΔΟΠΙΦ Καλυψώς Γούλα με το Δίκτυο Επιτροπών Ισότητας των Φύλων των ΑΕΙ

Πρώτη συνάντηση της Γενικής Γραμματέα ΔΟΠΙΦ Καλυψώς Γούλα με το Δίκτυο Επιτροπών Ισότητας των Φύλων των ΑΕΙ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 27 Ιουλίου, η πρώτη συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψώς Γούλα, με το Δίκτυο των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων (ΕΙΦ) των ΑΕΙ στην οποία συμμετείχε και η Ελληνική Εταιρία Γυναικών Πανεπιστημιακών με αφορμή την ολοκλήρωση δημιουργίας Επιτροπών Ισότητας των Φύλων και στα 24 ΑΕΙ της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων στα ΑΕΙ και τρόποι συνεργασίας του Δικτύου με τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Η κα Γούλα τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι πλέον έχουν συσταθεί όλες οι Επιτροπές Ισότητας των Φύλων και στα 24 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Είχαμε την ευκαιρία για μια εποικοδομητική συζήτηση για την ενίσχυση των θεσμικών δομών προώθησης της ισότητας στα ΑΕΙ που αποτελεί στόχο του ΕΣΔΙΦ 2021-2025».

Κατά την συζήτηση έγινε αναφορά στον νέο Ν. 4957/2022 (για τα ΑΕΙ) και για τις αρμοδιότητες των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων και καταπολέμησης των διακρίσεων, και ειδικά στα θέματα καταγραφής των αναφορών και καταγγελιών για περιστατικά διακριτικής μεταχείρισης και σεξουαλικής παρενόχλησης ή παρενόχλησης λόγω φύλου, καθώς και για την πρόβλεψη της σεξουαλικής παρενόχλησης και της παρενόχλησης λόγω φύλου ως διακριτού πειθαρχικού αδικήματος. Κλείνοντας η κα Γούλα επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας για την επίτευξη των στόχων της ισότητας των φύλων και της καταπολέμησης των διακρίσεων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News