Θεοδωρικάκος: Εύκολη, αλλά όχι ακίνδυνη, η πρόσβαση στο διαδίκτυο για τα παιδιά
Η πολιτεία κάνει αυτά που πρέπει για να προστατευτούν τα πιο ευάλωτα μέλη της και κυρίως τα παιδιά από τους κίνδυνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας με τίτλο «Κίνδυνοι και κανόνες ασφάλειας στο διαδίκτυο: Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας».
«Τα επιτεύγματα της ψηφιακής εποχής –αδιανόητα ακόμα και μερικά χρόνια πριν- έχουν αναδιαμορφώσει ριζικά τον τρόπο που επικοινωνούμε, που εργαζόμαστε, που φοιτούμε, που συναλλασσόμαστε επαγγελματικά, που προσεγγίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις» είπε.
«Μαζί λοιπόν με την ψηφιακή επανάσταση και όλες τις ευκολίες και ανέσεις που αυτή έχει φέρει, έχουν δυστυχώς αναπτυχθεί και οι παρελκόμενες μορφές εγκληματικότητας» τόνισε και πρόσθεσε ότι «η πρόληψη και η πρόνοια των γονέων όμως μπορούν να τα πατάξουν σε μεγάλο βαθμό. Γι’ αυτό ακριβώς, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προετοιμάζει μια εκστρατεία ενημέρωσης, που θα παρέχει το έναυσμα αλλά και τις γνώσεις σε κάθε γονέα, για να κάνει αυτό που επιβάλλεται»
«Η σημερινή ημερίδα είναι μια αφορμή να ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος ενημέρωσης σχετικά με το ηλεκτρονικό έγκλημα, κυρίως σε ό,τι αφορά τα εγκλήματα κατά των παιδιών μας. Διότι, ας μη γελιόμαστε, το cyber bullying , η διακίνηση πορνογραφικού υλικού, η προτροπή σε άσεμνες πράξεις, η δημόσια διαπόμπευση και συκοφαντία, όλα αυτά είναι σοβαρά εγκλήματα. Η πρόληψη και η πρόνοια των γονέων όμως μπορούν να τα πατάξουν σε μεγάλο βαθμό» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
«Η πρόσβαση στο ίντερνετ είναι εύκολη, άμεση και φθηνή. Δεν είναι όμως ακίνδυνη και όσοι πιστεύουν το αντίθετο, δεν κατανοούν το ρίσκο και τις βλάβες που η απρόσεκτη χρήση του μπορούν να προκαλέσουν», τόνισε.
«Τι είναι λοιπόν αυτό που μπορεί να κάνει η κοινωνία αλλά και η συντεταγμένη πολιτεία για να προστατεύσει τα πιο ευάλωτα μέλη της και κυρίως τα παιδιά μας, από τους κίνδυνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο. Ό,τι κάνει και σε κάθε άλλη δραστηριότητα που επιθυμεί να ελέγξει. To Κράτος Θεσπίζει Νόμους και αστυνομεύει την εφαρμογή τους. Η κοινωνία διαπαιδαγωγεί και δημιουργεί συνήθειες και νοοτροπίες. Και οι γονείς συμβουλεύουν και παραμένουν διαρκώς σε επιφυλακή γιατί οι κίνδυνοι είναι συνεχείς και μόνιμοι» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.
«Η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρωτοπόρος και –ουσιαστικά- ιδρυτής της οποίας είναι ο Μανώλης Σφακιανάκης, παραμένει αρωγός της κοινωνίας σε αυτή την αέναη άμυνα απέναντι στο ηλεκτρονικό έγκλημα» πρόσθεσε.
«Θα είμαστε και γι’ αυτό το σκοπό, δίπλα στην ελληνική οικογένεια, δίπλα στα παιδιά, δίπλα στον πολίτη!» κατέληξε ο υπουργός.
Σημειώνεται τέλος, ότι στην ημερίδα εκτός από τον κ. θεοδωρικάκο που ήταν ο κεντρικός ομιλητής συμμετείχαν ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και Πρόεδρος του Ινστιτούτου CSI, καθώς και η Διευθύντρια του Ινστιτούτου CSI, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Ιδρύτρια Traumahelp, κα Καλλιόπη Ιωάννου παρουσίασαν τρόπους για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Ψηφιακά η επίδοση εγγράφων της ποινικής δίκης από το νέο δικαστικό έτος
Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Υπογράφηκε η Απόφαση για την πρόσληψη 250 συνοριακών φυλάκων
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News