Κοινωνία Πέμπτη 23/12/2021, 07:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα νέα περιοριστικά μέτρα – Στις 11:30 οι ανακοινώσεις

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα νέα περιοριστικά μέτρα – Στις 11:30 οι ανακοινώσεις

(update) Στις 11:30 θα ανακοινωθούν τα νέα περιοριστικά μέτρα, που στόχο έχουν να ανακόψουν όσο γίνεται την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. 

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνέστησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και την αναστολή των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους, με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης να γίνονται σήμερα. Ανάμεσα στις συστάσεις των ειδικών είναι η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Επίσης, αναμένεται να επιβληθούν υποχρεωτικά τεστ (rapid ή PCR) σε ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης ένα πακέτο μέτρων που θα εφαρμοστεί μετά τις γιορτές, στη λογική του περιορισμού της διασποράς του ιού, χωρίς ωστόσο να σταματήσει η οικονομική δραστηριότητα της χώρας, και το οποίο θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Το πλαίσιο αυτών των μέτρων αφορά περιορισμένο ωράριο λειτουργίας στη διασκέδαση, περιορισμό ατόμων σε εσωτερικούς χώρους και επέκταση της τηλεργασίας.

Τα μέτρα αυτά κρίνονται αναγκαία, καθώς ήδη, τα αναλύσεις των αστικών λυμάτων της Θεσσαλονίκης δείχνουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυκλοφορεί στην πόλη. 

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5.641 νέα κρούσματα COVID-19, 69 νέους θανάτους και 665 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Παράλληλα, καταγράφηκαν και 370 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News