Κοινωνία Παρασκευή 10/09/2021, 09:12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Παυλάκης: Να στηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία

Γ. Παυλάκης: Να στηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία

Την ανάγκη να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους, ακόμα για τα παιδιά, υπογράμμισε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, προσθέτοντας ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, ακόμα και lockdown, για να περιοριστούν τα κρούσματα. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Παυλάκης τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν μια καινούρια επιδημία παρά σαν συνέχεια των προηγούμενων, λόγω της τεράστιας διαφοράς στη μεταδοτικότητα. Ο ίδιος προέβλεψε ότι το επόμενο κύμα θα «χτυπήσει» γρήγορα, λόγω του ανοίγματος των σχολείων, την επιστροφής στην εργασία και της επιδείνωσης του καιρού όσο πλησιάζουμε προς το χειμώνα, εκτιμώντας ότι θα καταγραφεί νέο ρεκόρ κρουσμάτων (γύρω στις 4.000). 

«Η πιο έξυπνη πολιτική θα ήταν να γίνει τεράστια προσπάθεια να πέσουν τα κρούσματα ακόμα και με lockdown. Μια ακόμα λύση θα ήταν να μην αρχίσουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα ή να γίνεται το μάθημα έξω, να μην μπουν τα παιδιά στις τάξεις» ανέφερε. 

Ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε ότι ο γενικός εμβολιασμός είναι η πιο σημαντική λύση μακροπρόθεσμα σημειώνοντας ότι θα πρέπει να στηθούν συνεργεία στα σχολεία για να εμβολιάσουν τα παιδιά. «Ο γενικός εμβολιασμός είναι η πιο σημαντική λύση μακροπρόθεσμα. Αρχίζει και εφαρμόζεται στην Αμερική. Συνεργεία στα σχολεία να εμβολιάσουν τα παιδιά» είπε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News