Κοινωνία Τρίτη 27/07/2021, 14:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταμάτα: Μαίνεται η πυρκαγιά – Εκκενώθηκε οικισμός

Μήνυμα «112» στους κατοίκους της περιοχής

Σταμάτα: Μαίνεται η πυρκαγιά – Εκκενώθηκε οικισμός

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο στη Σταμάτα Αττικής που έχει φτάσει σε οικίες.

Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Γαλήνη, ενώ λόγω της μεγάλης φωτιάς ενεργοποιήθηκε το «112» προειδοποιώντας τους κατοίκους της περιοχής της Σταμάτας και της Ροδόπολης να παραμένουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ανέφερε πως οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια αλλά είναι νωρίς για να γνωρίζουμε εάν έχουν υποστεί ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πυρκαγιά κινείται από τη Σταμάτα προς τη Ροδόπολη.

Σταμάτα: Μαίνεται η πυρκαγιά – Εκκενώθηκε οικισμός-1

Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 68 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων και 22 οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.

Λόγω της πυρκαγιάς η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μακαρίου, από τη Λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News