Κοινωνία Πέμπτη 8/07/2021, 11:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Χίο: Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, εκκενώθηκαν σπίτια

Φωτιά στη Χίο: Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, εκκενώθηκαν σπίτια

Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή Κατάβαση, στη Χίο.

Στο σημείο θα επιχειρούν συνολικά 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Επίσης, μεταβαίνουν στο νησί με αεροσκάφος 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το politischios.gr η πυρκαγιά ήταν ήδη μέσα στον οικισμό Κατάβαση όταν έφθασαν τα πρώτα οχήματα, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Το πύρινο μέτωπο έχει κατεύθυνση προς τη Σιδηρούντα, εκεί όπου έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει δοθεί από τον Δήμαρχο εντολή εκκένωσης και του χωριού Σιδηρούντα, εκτός από την Κατάβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News