Κοινωνία Τετάρτη 12/05/2021, 18:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοί με Johnson & Johnson σε 19 νησιά της Ελλάδας

Σε 32 νησιά έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός

Εμβολιασμοί με Johnson & Johnson σε 19 νησιά της Ελλάδας

Την έναρξη των εμβολιασμών με το μονοδοσικό Johnson & Johnson σε 19 νησιά της Ελλάδας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εν όψει του επίσημου ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Οι εμβολιασμοί, συγκεκριμένα, θα αφορούν όλους τους ενήλικους κατοίκους των παρακάτω νησιών: Ρόδος, Κέρκυρα, Λέσβος, Χίος, Σαλαμίνα, Κεφαλονιά, Κως, Λευκάδα, Σάμος, Νάξος, Λήμνος, Κάλυμνος, Θάσος, Μύκονος, Πάρος και Αίγινα.

«Οργανώνουμε το πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία”, με τον καθολικό εμβολιασμό των νησιωτών, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλείς και να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας.

Την ίδια ώρα, σε 32 νησιά της χώρας έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των μόνιμων κατοίκων.

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις προς τα νησιά

Όσον αφορά τις εσωτερικές μετακινήσεις προς τα νησιά, οι οποίες ελευθερώνονται από τις 14 Μαΐου, θα γίνεται χρήση του λεγόμενου «Green Pass», το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα από τα παρακάτω:

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού (πάροδος 14 ημερών από τη δεύτερη δόση)
  • PCR test 72 ωρών
  • Rapid test 24 ωρών
  • Self test 24 ωρών
  • Βεβαίωση νόσησης (δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες)

Υπόχρεοι είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες, ηλικίας άνω των 5 ετών. Η δήλωση του self-test θα γίνεται στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr Από τα παραπάνω βέβαια, εξαιρούνται η Λευκάδα και η Εύβοια, καθώς η πρόσβαση γίνεται οδικώς. 

Ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια διαγνωστικού test, τέλος, υπάρχει και για τις ηπειρωτικές διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News