Κοινωνία Δευτέρα 10/05/2021, 08:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Παγώνη: Πιθανότατα μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα βγάλουμε τις μάσκες

Μ. Παγώνη: Πιθανότατα μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα βγάλουμε τις μάσκες

Την εκτίμηση ότι πιθανότατα θα βγάλουμε τις μάσκες μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τα δεδομένα των εμβολιασμών, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Όπως είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υπολογίζεται μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουμε ανοσία στο 50% και τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου να φτάσει το 75%. Παράλληλα τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι δεν συγκρίνεται με το περσινό. 

Εκτίμησε επίσης ότι «τελειώσαμε με τα lockdown» και ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να μιλήσει για 4ο κύμα με τα δεδομένα που έχει τώρα.

Παρατήρησε ακόμη πως υπάρχει μια μείωση με αργούς ρυθμούς που σημαίνει ότι πάμε καλά. Όπως σημείωσε, οι θάνατοι αρχίζουν να μειώνονται ενώ είναι στο -9 τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Η κ. Παγώνη πρότεινε να διευρυνθεί τουλάχιστον μέχρι τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα το ωράριο της εστίασης γιατί – όπως είπε – δεν έχει σημασία να φεύγουν από το μπαρ και να μαζεύονται στις πλατείες ενώ επεσήμανε πως τα SMS πρέπει να τελειώσουν γιατί κανένας δεν τα χρησιμοποιεί.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News