Κοινωνία Πέμπτη 22/04/2021, 18:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλια και τις Κυριακές και τα μεσάνυχτα – Όλα όσα αλλάζουν

Όλα όσα προβλέπονται στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας

Εμβόλια και τις Κυριακές και τα μεσάνυχτα – Όλα όσα αλλάζουν

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία, με την οποία διευρύνεται η διαδικασία των εμβολιασμών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων.

Παράλληλα, όπως προβλέπεται στο προωθούμενο νομοθέτημα, οι εμβολιασμοί στα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα θα πραγματοποιούνται έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Στην ίδια τροπολογία, επίσης, προβλέπεται η απαλλαγή των επιστημόνων, οι οποίοι απαρτίζουν τις Επιτροπές Ειδικών, από κάθε ευθύνη για τις απόψεις που διατυπώνουν ή την ψήφο κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Συγχρόνως, αποφασίστηκε η διεύρυνση της λίστας των εμβολιαστικών κέντρων, με την προσθήκη των νοσοκομείων Παπαγεωργίου, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Αρεταίειο και Αιγινήτειο.

Στη «μάχη» του εμβολιασμού, επίσης, ρίχνονται και οι ιδιωτικές δομές υγείας -και ειδικότερα τα ιδιωτικά πολυιατρεία, τα ιδιωτικά διαγωνιστικά εργαστήρια, οι κλινικές και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55 – 59 ετών, ενώ από το Σάββατο 24 Απριλίου θα ξεκινήσουν και τα ραντεβού για τις ηλικίες 50 – 54. Από τη Μεγάλη Τρίτη, τέλος, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι ηλικίες 30 – 39 ετών.

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 2,6 εκατ. εμβολιασμοί, με 776.000 πολίτες να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News