Κοινωνία Σάββατο 27/03/2021, 10:27
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθ. Εξαδάκτυλος: Παράτολμο το ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων – λιανεμπορίου

Αθ. Εξαδάκτυλος: Παράτολμο το ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων – λιανεμπορίου

Επιφυλακτικός για το ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για ένα παράτολμο βήμα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την καμπυλη των κρουσμάτων και τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την προσεχή εβδομάδα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποιήσε ότι η Επιτροπή των Ειδικών θα συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το άνοιγμα μιας σειράς δραστηριοτήτων, ανάμεσα στις οποίες και το λιανεμπόριο.

Τόνισε δε, ότι η υιοθέτηση των self tests στις αρχές Απριλίου δημιουργεί νέες συνθήκες, οι οποίες θα μπορέσουν να επιτρέψουν το σταδιακό και μερικό άνοιγμα διάφορων οικονομικών κλάδων.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι τα self tests και η σωστή χρήση τους, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία κοινωνίας και οικονομίας, καλώντας τους πολίτες να μην αποκρύπτουν τυχόν θετικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, επανέλαβε ότι δεν δείχνει ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας, συμπληρώνοντας ότι επί της ουσίας, δεν έχει μεγάλη διαφορά από τις αγορές σε καταστήματα τροφίμων.

Σημείωσε όμως, ότι -όταν λειτουργεί το λιανεμπόριο- παρατηρείται μεγαλύτερος συνωστισμός στους εμπορικούς δρόμους, κάτι το οποίο μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της πανδημίας

Καταλήγοντας, ο κ. Εξαδάκτυλος προειδοποίησε ότι οι επόμενες 10 ημέρες θα είναι δύσκολες και η πίεση στο Σύστημα Υγείας έχει μεν σταθεροποιηθεί, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News