Κοινωνία Παρασκευή 18/10/2024, 14:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηγουμενίτσα: Χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων σε κρύπτη βαν (vid)

Ηγουμενίτσα: Χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων σε κρύπτη βαν (vid)

Xειροπέδες σε δύο άτομα 47 και 48 ετών, τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι είναι κάτοχοι διαβατηρίων Ηνωμένου Βασιλείου, πέρασαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή στελεχών του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, προσπάθησαν να μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό λαθραία τσιγάρα. 

Οι δράστες είχαν διαμορφώσει ξύλινη επένδυση δημιουργώντας εσωτερικά τοιχώματα στο εσωτερικό ενός βαν, μέσα στα οποία έκρυβαν περισσότερα από 3.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα τουρκικής προέλευσης που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. 

Μετά από έλεγχο που έγινε στο συγκεκριμένο βαν στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, στο οποίο οδηγός ήταν ο 47χρονος και συνεπιβάτης τον 48χρονος, εντοπίστηκαν κρυμμένα τα 3.338 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τη προανάκριση, κατασχέθηκε το βαν καθώς και τα τσιγάρα που βρέθηκαν, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

Πηγή: kathimerini.gr Ακολουθήστε το Money Review στο Google News