Κοινωνία Τρίτη 1/10/2024, 07:26
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Κορινθία: Δεύτερη νύχτα μάχης με τις φλόγες

Φωτιά στην Κορινθία: Δεύτερη νύχτα μάχης με τις φλόγες

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ η φωτιά από τον Πύργο πέρασε στη Λυγιά, όπου εχει μειωθεί η δυναμική της, ενώ έχει φθάσει στα Τρίκαλα Κορινθίας και καίει σε δύσβατη περιοχή, σε Ξανθοχώρι και Σοφιανά.

Από το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα, της εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών, απ’ τον κόμβο της Λυκοποριάς έως τον κόμβο του Δερβενίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας η κυκλοφορία διεξάγεται από την Παλαιά Εθνική Οδό.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν χθες και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο της Αττικής. Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές δίνουν μάχη για να μην φθάσει η φωτιά στα σπίτια. Οι Βρυσούλες, η Αμφιθέα και η Ρίζα είναι τρία χωριά τα οποία βρίσκονται αμέσως μετά τη δύσβατη περιοχή όπου κατακαίει η φωτιά.

Φωτιά στην Κορινθία: Δεύτερη νύχτα μάχης με τις φλόγες – Παραμένει κλειστή η Αθηνών-Πατρών-1
 

Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καταστροφές σπιτιών έχουν σημειωθεί στο Ανω Λουτρό και στο Ελληνικό. Πλήρης αποτίμηση των ζημιών θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του έργου της κατάσβεσης.

Φωτιά στην Κορινθία: Δεύτερη νύχτα μάχης με τις φλόγες – Παραμένει κλειστή η Αθηνών-Πατρών-2
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
Φωτιά στην Κορινθία: Δεύτερη νύχτα μάχης με τις φλόγες – Παραμένει κλειστή η Αθηνών-Πατρών-3
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη

Με απόφαση της δημοτικής Αρχής, τα σχολεία στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, για λόγους ασφαλείας.

«Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ενημερώνει τους πολίτες του ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην Αττική έφθασε ο καπνός

Ορατός στον ουρανό της Αττικής ήταν τη Δευτέρα ο καπνός από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε με μεγαλύτερη έντση σε περιοχές νότια και νοτιοανατολικά του Λεκανοπεδίου, οι οποίες το απόγευμα είχαν καλυφθεί από πυκνούς καπνούς.

Φωτιά στην Κορινθία: Δεύτερη νύχτα μάχης με τις φλόγες – Παραμένει κλειστή η Αθηνών-Πατρών-4
Φωτ. Καθημερινή

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News