Κοινωνία Σάββατο 28/09/2024, 18:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Trump: Απειλεί με ποινικές διώξεις την Google αν επανεκλεγεί πρόεδρος

Ο πρώην πρόεδρος καταγγέλλει ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης ευνοούν άδικα την Kamala Harris και εμφανίζουν αρνητικές ιστορίες γι' αυτόν

Trump: Απειλεί με ποινικές διώξεις την Google αν επανεκλεγεί πρόεδρος

Ο Donald Trump απείλησε την Παρασκευή ότι θα δώσει εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά της Google εάν εκλεγεί πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία εμφανίζει άδικα αρνητικά άρθρα ειδήσεων για τον ίδιο, αλλά όχι για την αντίπαλό του στις εκλογές του 2024, την Kamala Harris.

Η καταγγελία -η τελευταία απειλή στην προεκλογική εκστρατεία από τον Trump να ασκήσει τη δύναμη της προεδρίας ως απάντηση σε πραγματικούς ή υποτιθέμενους εχθρούς- ήρθε με μια ξαφνική ανάρτηση στο Truth Social.

 



 

«Έχει διαπιστωθεί ότι η Google έχει χρησιμοποιήσει παράνομα ένα σύστημα που αποκαλύπτει και εμφανίζει μόνο κακές ιστορίες για τον Donald J Trump, μερικές από τις οποίες επινοήθηκαν για τον σκοπό αυτό, ενώ, ταυτόχρονα, αποκαλύπτει μόνο καλές ιστορίες για τη συντρόφισσα Kamala Harris», ανέφερε ο Trump στην ανάρτηση.

«Πρόκειται για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ και ελπίζω ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα τους ασκήσει ποινική δίωξη για αυτή την κατάφωρη παρέμβαση στις εκλογές. Εάν όχι, και με την επιφύλαξη των Νόμων της χώρας μας, θα ζητήσω τη δίωξή τους, όταν κερδίσω τις εκλογές και γίνω Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Trump δεν ασχολήθηκε με το ενδεχόμενο να υπήρξαν περισσότερες αρνητικές ιστορίες για την εκστρατεία του από ό,τι για την εκστρατεία του Harris τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ δεν ήταν άμεσα σαφές τι τον ώθησε να ξεσπάσει εναντίον της Google.

Η Google έχει δηλώσει ότι δεν χειραγωγεί τα αποτελέσματα αναζήτησης προς όφελος ενός συγκεκριμένου κόμματος. «Και οι δύο ιστότοποι της προεκλογικής εκστρατείας εμφανίζονται σταθερά στην κορυφή της Αναζήτησης για σχετικά και κοινά ερωτήματα αναζήτησης», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Παρόλα αυτά, οι συντηρητικοί παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google προτιμούν άδικα τους Δημοκρατικούς. Το δεξιό Media Research Center, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως παρατηρητήριο των μέσων ενημέρωσης για τους συντηρητικούς, έχει εκδώσει στο παρελθόν εκθέσεις που ισχυρίζονται ότι η Google βοήθησε τους Δημοκρατικούς.

Η προεκλογική εκστρατεία του Trump έχει επίσης διαμαρτυρηθεί πικρά για την εκστρατεία της Harris που χρησιμοποιούσε τη λειτουργία «sponsored» στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google για την προώθηση θετικής ειδησεογραφικής κάλυψης από μέσα, συμπεριλαμβανομένου του Guardian, αλλά με τίτλους ξαναγραμμένους από την εκστρατεία υπέρ της Harris.

Η ανάρτηση του Trump σχετικά με τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ήταν η τελευταία περίπτωση κατά την οποία ορκίστηκε να διώξει υποτιθέμενους αντιπάλους του.

Αυτόν τον μήνα, ο Trump απείλησε σε μια άλλη ανάρτηση του Truth Social να ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον οποιουδήποτε δικηγόρου, δωρητή, πολιτικού πράκτορα και μιας σειράς άλλων προσώπων που πιστεύει ότι συμμετείχαν σε υποτιθέμενη εκλογική απάτη εναντίον του, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο Trump δήλωσε ότι η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi θα πρέπει να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη επειδή δεν απέτρεψε την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, η οποία προκλήθηκε από τους δικούς του υποστηρικτές οι οποίοι εξεγέρθηκαν για να σταματήσουν την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας μετά τις εκλογές του 2020.

Και σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν την Παρασκευή, ο Trump ζήτησε από έναν γενικό εισαγγελέα «σε ρεπουμπλικανικό έδαφος» να ερευνήσει την Pelosi και τον σύζυγό της για τις αναφορές ότι είχαν πουλήσει μετοχές της Visa πριν το υπουργείο Δικαιοσύνης ασκήσει αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της εταιρείας πιστωτικών καρτών.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Εποικοδομητική η συνάντηση που είχε με τον Τραμπ

Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ

Η ομάδα του Τραμπ κάνει λόγο για «συγκεκριμένες» απειλές δολοφονίας του προερχόμενες από το Ιράν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News