Κοινωνία Τρίτη 17/09/2024, 20:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mάχη για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ελαφρά εγκαύματα υπέστη ένας εργαζόμενος. Μήνυμα μέσω 112 για τους κατοίκους της περιοχής

Mάχη για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, έχουν κινητοποιηθεί 47 πυροσβέστες με 17 οχήματα και τρία ελικόπτερα. Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων των εγκαταστάσεων.

 

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ένας εργαζόμενος έχει υποστεί ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και διακομίζεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Πηγή από την εταιρεία επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters την πυρκαγιά στα διυλιστήρια, αναφέροντας πως το προσωπικό έχει απομακρυνθεί από τις εγκαταστάσεις. Στέλεχος της εταιρείας ανέφερε επίσης πως η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση.

Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil-1
INTIME News

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η φωτιά ξέσπασε στον χώρο των παλαιών διυλιστηρίων, ενώ δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές.

 

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών, ενώ αμέσως λειτούργησαν τα συστήματα ψήξης.

Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil-2
Φωτ. Καθημερινή

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, οι Αρχές Πολιτικής Προστασίας κινητοποίησαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτώχος, ανέφερε στην «Κ» ότι η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. «Μας έχουν επίσης ενημερώσει πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τοξικά αέρια στην ατμόσφαιρα», επισήμανε. 

 

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να απομακρυνθούν.

 

Διακοπές κυκλοφορίας – Ακινητοποιήσεις συρμών

Σε ισχύ βρίσκεται διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Hellenic Train, η κυκλοφορία στο τμήμα Κινέτα – Κόρινθος αποκαταστάθηε και αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού.

«Η φωτιά είναι σε κομμάτι των εγκαταστάσεων που διυλίζει μαζούτ»

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιόλης, ανέφερε στην «Κ» πως η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 17.30 μέσα στα διυλιστήρια της Motor Oil. «Η φωτιά είναι σε κομμάτι των εγκαταστάσεων που διυλίζει μαζούτ. Στο παρελθόν είχαμε δει μικρής έκτασης φωτιές, αλλά αυτή τη φορά είναι πιο μεγάλη», ανέφερε.

«Οι κάτοικοι του μεικτού οικισμού πέριξ των εγκαταστάσεων έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους, υπάρχει άγχος. Πάντως η ομάδα των τεχνικών μέσα στην Motor Oil με την οποία συνομιλούμε, μας μεταφέρει πως ελέγχει την κατάσταση», προσθέτει.

 

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil

Προαστιακός: Διακοπή δρομολογίων στο τμήμα Κινέτας – Κορίνθου εξαιτίας πυρκαγιάς στη Motor Oil

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News