Κοινωνία Παρασκευή 6/09/2024, 12:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών σε Μύκονο και Αττική

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών σε Μύκονο και Αττική

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας πουλούσαν προστασία και εκβίαζαν καταστηματάρχες σε Μύκονο και Αττική, εξάρθρωσε η αστυνομία.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση το βράδυ της Τετάρτης στη Μύκονο, επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν τα δύο μέλη της σπείρας, μετά από είσπραξη «προστασίας» από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Ακολούθησε η σύλληψη δύο αρχηγικών μελών πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας σε περιοχή της Αττικής.

Από τους καταστηματάρχες στη Μύκονο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν απαιτήσει για την καλοκαιρινή περίοδο συνολικά 8.500 ευρώ και είχαν λάβει 5.900 ευρώ, ενώ από τους καταστηματάρχες στην Αττική λάμβαναν εκβιαστικά από τον Νοέμβριο του 2023 το ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά βρέθηκαν πάνω στους συλληφθέντες ή στις οικίες τους και κατασχέθηκαν πιστόλια, αλεξίσφαιρο, αναδιπλούμενα μαχαίρια, πλήθος φυσιγγίων, δύο μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο, κινητά καθώς και πάνω από 30.000 ευρώ. 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων ενώ η έρευνα για το εύρος της δράσης τους συνεχίζεται.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News