Κοινωνία Τετάρτη 14/08/2024, 21:39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πνιγμός 8χρονης: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας του παιδιού

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τις συνθήκες ασφάλειας και φύλαξης των παιδιών στην εν λόγω κατασκήνωση

Πνιγμός 8χρονης: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας του παιδιού

Τον φόβο ότι ο πνιγμός της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική έγινε αντιληπτός «πολύ αργότερα» από τους αρμόδιους, εξέφρασε ο πατέρας του παιδιού. 

«Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα», τόνισε μιλώντας στον Alpha. 

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τις συνθήκες ασφάλειας και φύλαξης των παιδιών στην κατασκήνωση της Κρυοπηγής, στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εφόσον εντοπιστούν παραλείψεις στα μέτρα ασφάλειας, δεν αποκλείεται το σφράγισμα της επιχείρησης.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητάει, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης. Πρόκειται για 72χρονο κάτοικο Αθηνών. Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση, συνελήφθησαν ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης και η 19χρονη ομαδάρχισσα, ωστόσο, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μέχρι στιγμής, η δικογραφία αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ο εισαγγελέας ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα έτσι ώστε, όταν ολοκληρωθεί, να αξιολογηθεί στο σύνολό της η υπόθεση.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: Ελεύθεροι και οι δύο συλληφθέντες για τον πνιγμό της 8χρονης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News