Κοινωνία Κυριακή 11/08/2024, 17:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Επικίνδυνο το μέτωπο στον Βαρνάβα – Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ερέτρια και Βοιωτία

Πυρκαγιές: Επικίνδυνο το μέτωπο στον Βαρνάβα – Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ερέτρια και Βοιωτία

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Βαρνάβα, Μέγαρα, Ερέτρια και Βοιωτία το μεσημέρι της Κυριακής. 

Οσον αφορά τον Βαρνάβα, το μέτωπο κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ έχει ήδη ηχήσει το 112 το οποίο καλεί τους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν τον οικισμό. 

Για μια ιδιαιτέρως δύσκολη φωτιά στον Βαρνάβα που απλώνεται πολύ γρήγορα κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας μιλώντας στην «Κ».

Στην περιοχή απειλούνται σπίτια.

Δύο άνδρες άνω των 60 ετών διακομίζονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας εισπνοής καπνού λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Βαρνάβα Αττικής.

Το ΕΚΑΒ είναι σε αυξημένη ετοιμότητα με ασθενοφόρα πέριξ της περιοχής.

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στην Αττική, καθώς ο καπνός από τη φωτιά στο Βαρνάβα έχει σκεπάσει τον ουρανό, ενώ ταυτόχρονα στάχτες αιωρούνται στον αέρα.

Σύμφωνα με τον Νίκο Πασσά, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, η φωτιά στα Μέγαρα μπορεί να αντιμετωπιστεί πιο εύκολα. 

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Θοδωρής Παναγιωτίδης, πρόκειται για μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανάμεσα στο Καπανδρίτι και τον Βαρνάβα. Πρόσθεσε ότι είναι εντελώς ανεξέλεγκτο το μέτωπο και οι φλόγες φτάνουν τα 50 μέτρα σε κάποια σημεία κατατρώγοντας το παρθένο δάσος ενώ έχουν νοητή κατευθυνση προς το Γραμματικό. Διάσπαρτα σπίτια υπάρχουν πίσω από τον λόφο ενώ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στην περιοχή και υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας που διώχνουν τον κόσμο είπε ακόμα ο δημοσιογράφος. Σημείωσε ότι τουλάχιστον δυο σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Οι προσπάθειες από τις ρίψεις νερού των εναέριων μέσων έχουν στόχο τη μείωση της ταχύτητας εξάπλωσης της φωτιάς προς τους μικρότερους οικισμούς γύρω από το Πουρίθι.

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Κυριακή Ερέτριας

Πυρκαγιά σε δασική έκταση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αγίας Κυριακής στην Ερέτρια.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου, 11 οχήματα, 1 Ε/Π και εθελοντές. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Για τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη εστάλη μήνυμα του 112 το οποίο αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγία Κυριακή, Καστρί, Εύβοια απομακρυνθείτε προς Ερέτρια.

Φωτιά σε εξέλιξη στην Ερέτρια

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4.00 το μεσημέρι στην Ερέτρια σε δασώδη περιοχή. Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε περιοχή με σπίτια, ενώ την ίδια ώρα πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την περιοχή αλλά και την Κεντρική Ελλάδα, μηχανήματα και υδροφόρες των Δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς βρίσκονται ήδη στο πεδίο επιχειρώντας να περιορίσουν την πυρκαγιά, ενώ ζητήθηκε να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσής της και εναέρια μέσα.

Υπό έλεγχο η φωτιά σε Λαγκαδά και Πέλλα

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε μετά τις 2 το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε δασική έκταση βόρεια του οικισμού Κρανέα της Πέλλας. Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από kathimerini.gr, ertnews.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News