Κοινωνία Τετάρτη 7/08/2024, 18:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Ρέθυμνο – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, μήνυμα 112

Φωτιά στο Ρέθυμνο – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, μήνυμα 112

Σε τρία μέτωπα έχει επεκταθεί και εξελίσσεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ρέθυμνο, σε χορτολιβαδική έκταση της περιοχής Ορνέ.

Στις 5.30 το απόγευμα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στην περιοχή Αγία Παρασκευή, προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς τις Μάνδρες Ρεθύμνου.

«Δασική πυρκαγιά στο Ρέθυμνο. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή απομακρυνθείτε προς Μάνδρες Ρεθύμνου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται.

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη προκειμένου οι κάτοικοι και επισκέπτες στις περιοχές Χωρδάκι και Αγιος Ιωάννης να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

«Δασική πυρκαγιά μεταξύ των περιοχών Χωρδάκι και Αγίου Ιωάννη Ρεθύμνου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», σημειώνεται.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει σε δύσβατη χαράδρα καθώς και σε πλαγιά, όπου οι πυροσβέστες έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια δράσης. 

Παράλληλα, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο σημείο και πλέον επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 22 οχήματα, υδροφόρες, ενώ υπάρχει και συνδρομή εθελοντών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, δήλωσε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από το Αμέρι και ανέβηκε προς τα πάνω στον δήμο Αγίου Βασιλείου.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν με ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News