Κοινωνία Κυριακή 4/08/2024, 17:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε Τανάγρα, Δομοκό και στη Λυκουρία Καλαβρύτων

Φωτιά σε Τανάγρα, Δομοκό και στη Λυκουρία Καλαβρύτων

(upd) Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σήμερα Κυριακή σε δασική έκταση στη Λυκουρία Καλαβρύτων Αχαΐας. 

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 οχήματα που επιχειρούν από εδάφους. Επίσης, κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της πυρόσβεσης με ρίψεις νερού από αέρος.

Φωτιά επίσης ξέσπασε περίπου στις 15:00 σε αγροτοδασική έκταση στην Τανάγρα Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικίες.

Στην κατάσβεσή της επιχειρούν 42 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, 8 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κορομηλιά στο Δομοκό Φθιώτιδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14.31 και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 51 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Επιπλέον, δύο μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους.

Συγκεκριμένα το πρώτο είναι ενημερωτικό ενώ το δεύτερο για απομάκρυνση από την περιοχή Κορομηλιά Δομοκού προς Aγιο Στέφανο. Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κορομηλιά Δομοκού. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Aγιο Στέφανο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News