Κοινωνία Πέμπτη 1/08/2024, 11:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση η φωτιά στην Αγ. Μαρίνα στο Κορωπί

Σε ύφεση η φωτιά στην Αγ. Μαρίνα στο Κορωπί

(upd) Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα στο Κορωπί κοντά σε σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά μέσα σε δύο ώρες ελέγχθηκε.

Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 4 ομάδες δασοκομάντος και 25 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στους κατοίκους της περιοχής συνολικά εστάλησαν τρία μηνύματα 112 για να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα: Στις 11:25 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Λίγο αργότερα, στις 11:34, εκδόθηκε νέο 112, προκειμένου όσοι βρίσκονταν στο Μεγάλο Μετόχι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Λεωφόρο Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας, ενώ στις 12:00 ήχησε εκ νέου το 112 καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου προς την οδό Αγίου Δημητρίου και την Παραλιακή Λεωφόρο.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Κορωπίου, που είχε διακοπεί λόγω πυρκαγιάς, εκτός δύο σημείων, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ.

Τα σημεία όπου δεν έχει αποκασταθεί η κυκλοφορία είναι στη συμβολή των οδών:

Καρπάθου – Ιθάκης και
Χαραυγής – Σπάρτης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News