Κοινωνία Τετάρτη 17/07/2024, 14:30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαίνεται η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας – Τρεις πυροσβέστες τραυματίες

Μαίνεται η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας – Τρεις πυροσβέστες τραυματίες

(upd) Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση, κοντά στο Σοφικό Κορινθίας. Η φωτιά κινείται προς την Επίδαυρο. Νωρίτερα ήχησε μήνημα του «112» το οποίο καλεί τους κατοίκους του Σοφικού να είναι σε επιφυλακή.

Από την Πυροσβεστική γίνεται λόγος για ιδιαίτερα δύσκολο μέτωπο, καθώς καίει σε πυκνό πευκοδάσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρεις τραυματίες πυροσβέστες με ελαφρα εγκαύματα, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Οι Αρχές έχουν κλείσει τη λεωφόρο Επιδαύρου από τα Λουτρά Ωραίας Ελένης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες και ενισχύθηκαν στην πορεία λόγω της έκτασης της φωτιάς.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων, 32 οχήματα, 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου από τον Στρατό, καθώς και δυνάμεις από Περιφέρεια και Δήμους.

Μιλώντας στην «Κ», ο δήμαρχος Κορίνθου, Νίκος Σταυρέλης, τόνισε ότι το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο και ότι «τρέχει με μεγάλη ταχύτητα», προσεγγίζοντας από τη μία της πλευρά το Αγγελόκαστρο και από την άλλη τον Κόρφο.

Οπως ανέφερε, προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί αλλά η φωτιά καίει σε δασική έκταση με σχίνους, πεύκα και ελαιώνες, υπό ισχυρούς ανέμους. 

Σημειώνεται ότι με σχετικό έγγραφο που απέσταλη νωρίτερα, όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε κατάσταση γενικής επιφυλακής, λόγω των πολλών περιστατικών και των καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα για την πυρκαγιά στην Κορινθία, στις 15:15 ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας, θα πραγματοποιήσει συντονιστική σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία, φορεις, ΟΤΑ και Σώματα Ασφαλείας.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News